Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για την μπουγάδα | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
16:35
4/10/2015

Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για την μπουγάδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αν νόμιζες ότι τα ξέρεις όλα για την μπουγάδα, κάνεις λάθος!
Αν νόμιζες ότι τα ξέρεις όλα για την μπουγάδα, κάνεις λάθος!

Νόμιζες ότι είσαι εξπέρ στην μπουγάδα και ότι δεν σου έχει ξεφύγει τίποτα μέχρι σήμερα; Για ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες ότι μερικά "μυστικά" που θεωρούσες "δυνατά" δεν ισχύουν στο παραμικρό.


1. Αν τα ρούχα είναι πολύ βρώμικα, βάλε περισσότερο απορρυπαντικό.

Μέγα λάθος. Και αυτό γιατί περισσότερο απορρυπαντικό σημαίνει περισσότερη σαπουνάδα, η οποία με τη σειρά της είναι πολύ δύσκολο να ξεβγαλθεί, συγκεντρώνει περισσότερη βρώμα, ενώ ταυτόχρονα κάνει πιο σκληρά τα ρούχα. Γι' αυτό, μην υπερβάλεις ποτέ στις προτεινόμενες δόσεις γιατί μόνο προβλήματα θα δημιουργήσεις.

 

2. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς λευκαντικό με χλωρίνη όταν πλένεις τα λευκά σου.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει κυρίως γιατί η χλωρίνη λευκαίνει και απολυμαίνει απόλυτα τα 100% βαμβακερά ασπρόρουχα. Στα υπόλοιπα ρούχα πρέπει να χρησιμοποιήσεις λευκαντικό οξυγόνο.

 

Αν τα ρούχα είναι πολύ λερωμέναβάλε περισσότερο απορρυπαντικό. Μέγα λάθος!

3. Το κρύο νερό δεν καθαρίζει καλά τα ρούχα

Άκρως ανακριβές. Αν εξαιρέσεις τις πετσέτες, τα εσώρουχα και τις κάλτσες, όλα τα υπόλοιπα ρούχα καθαρίζουν ωραιότατα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

4. Τα ρούχα "μαζεύουν" στο στεγνωτήριο

Το συγκεκριμένο δεδομένο δεν είναι απόλυτα αναληθές. Ισχύει όμως υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η ζημιά θα προκληθεί αν το παρακάνεις στον χρόνο και τη θερμοκρασία στεγνώματος. Για τον λόγο αυτό, απέφυγε τις υπερβολές και σε αυτό το θέμα.

5. Δεν χρειάζεται να χωρίζεις τα ρούχα πριν τα πλύνεις

Χρειάζεται και παραχρειάζεται! Υπάρχουν βέβαια και διάφορα "μαγικά χαρτάκια" που υπόσχονται να μαζέψουν το χρώμα που περισσεύει αλλά η αλήθεια είναι ότι μία φορά θα γίνει το κακό. Γι' αυτό, κάνε τον βασικό διαχωρισμό σε λευκά, σκουρόχρωμα και χρωματιστά και άσε τους πειραματισμούς.

 

Για πιο μαλακές πετσέτες, ρίξε μέσα στον κάδο 1-2 μπαλάκια του τένις (!)αντί για περισσότερο μαλακτικό.

6. Αν ξεβάψει το τζιν πάει, είναι για πέταμα.

Όχι φυσικά. Πριν βιαστείς να το πετάξεις, βάλε το τζιν που έχει ξεθωριάσει για πλύσιμο μαζί με μερικά πιο καινούρια με πιο ζωηρά χρώματα και θα ξαφνιαστείς.

7. Περισσότερο μαλακτικό για πιο μαλακές πετσέτες.

Μπορεί κάτι τέτοιο να σου φαίνεται λογικό σε πρώτη ανάγνωση, να είσαι όμως σίγουρη ότι το μόνο που θα καταφέρεις έτσι είναι να αφήσεις πάνω στις πετσέτες μια σκληρή στρώση υλικού, αλά και που δεν θα φύγει εύκολα, δεν θα σε στεγνώνει εύκολα μετά το μπάνιο, ενώ επιπλέον θα... βρωμάει κιόλας. Αντί γι' αυτό, ρίξε μέσα στον κάδο 1-2 μπαλάκια του τένις και άφησέ τα να… χτυπηθούν στο πλύσιμο μαζί με τις  πετσέτες. Κι όμως… θα δεις μεγάλη διαφορά.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ