Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να βγάζεις τα παπούτσια σου μόλις μπεις στο σπίτι | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
12:00
1/12/2019

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να βγάζεις τα παπούτσια σου μόλις μπεις στο σπίτι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αν είσαι clean freak, οι αριθμοί θα σε τρομοκρατήσουν!

Είναι αλήθεια ότι είναι κάπως αμήχανο να ζητάς από κάποιον που καλείς στο σπίτι σου να βγάλει τα παπούτσια του. Κια πολλές φορές, τυχαίνει να το ξεχνάμε ακόμα και εμείς οι ίδιες. Ωστόσο, αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερο από όσο νόμιζες. 

Διάβασε επίσης: Λεκές; Πες μου πώς έγινε να σου πω πώς θα τον καθαρίσεις

 

Ο Dr Charles Gerba, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ανακάλυψε ότι το μέσο παπούτσι φέρει 421.000 βακτηριακές μονάδες, στο εξωτερικό του και 2,887 στο εσωτερικό του. Ανάμεσα στους συνηθέστερους τύπους βακτηρίων που φέρει ένα παπούτσι, είναι το Escherichia coli, υπεύθυνο μεταξύ άλλων για λοιμώξεις του ουροποιητικού και βακτήρια που ευθύνονται για φλεγμονές, μολύνσεις και αναπνευστικά προβλήματα. 

"Στην ουσία, όταν φοράς τα παπούτσια σου στο σπίτι φέρνεις μέσα οτιδήποτε πάνω στο οποίο πάτησες στη διάρκεια της μέρας", δηλώνει ο ερευνητής Jonathan Sexton. 

Δες και αυτό: Λεκές; Πες μου πώς έγινε να σου πω πώς θα τον καθαρίσεις

 

Δε χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για την παρουσία των βακτηρίων στα παπούτσια σου- αρκεί να φροντίζεις να τα βγάζεις μόλις μπεις στο σπίτι. 

Αυτό το είδες; Πώς να διώξεις τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σου

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ