Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
21/5

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις 

Όλες μας έχουμε ένα ζευγάρι σουέντ παπούτσια που ξέρουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να λεκιάσουν και να λερωθούν. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες συμβουλές και κόλπα για να κρατήσετε τα παπούτσια καθαρά.

Δες και αυτό: Λεκέδες από λάδι: Πώς να τους αφαιρέσεις αποτελεσματικά

 

Πώς να προστατέψεις τα σουέντ παπούτσια 
Μην περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ένας λεκές για να αναλάβεις δράση! Η πρόληψη είναι σημαντική. Πριν φορέσεις τα παπούτσια σου για πρώτη φορά, ψέκασε τα με ένα ειδικό προϊόν για να τα προστατέψεις από τους ρύπους και τους λεκέδες νερού.

Βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τις οδηγίες πριν από την εφαρμογή και δοκίμασε πρώτα μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείς ότι δεν μένουν ανεπιθύμητα σημάδια. Αφού τα φορέσεις, κάνε ένα ελαφρύ βούρτσισμα για να αφαιρέσεις τυχόν σκόνη πριν τα αποθηκεύσεις.

Αυτό το είδες; 7 αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά

 

Πώς να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια που έχουν υποστεί ζημιά από νερό
Αν βλέπεις ότι βρέχει, διάλεξε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια. Εάν τύχει να βραχούν, βγάλε τα αμέσως και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Ποτέ μην τα βάλεις στο στεγνωτήριο, γιατί η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση και ζημιές.

Αντ 'αυτού, σκούπισε τα με μια καθαρή πετσέτα. Γέμισε τα παπούτσια με λευκές χαρτοπετσέτες και τοποθέτησε τα σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος για να στεγνώσουν τη νύχτα. Μόλις στεγνώσουν, κάνε ένα ελαφρύ βούρτσισμα.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα κρατήσεις καθαρή την τοστιέρα σου

 

Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες
Σκούπισε τους λεκέδες με μια χαρτοπετσέτα αμέσως μόλις εμφανιστούν. Πασπάλισε τα με λίγη σόδα και άφησε τα για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, απομάκρυνε τη σκόνη και τυχόν κηλίδες.

Αν έχεις να αντιμετωπίσετε έναν αποξηραμένο λεκέ, αρχικά δοκίμασε να τα βουρτσίσεις ή ξύσε απαλά το λεκέ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα ή μια ειδική βούρτσα. 

Το πιο σημαντικό, είναι να κάνεις προσεκτικές κινήσεις: Βούρτσισε μόνο προς την κατεύθυνση των ινών - όχι εμπρός και πίσω - αλλιώς μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο κακό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ