Φθινοπωρινή καθαριότητα: 6 δουλειές που πρέπει να κάνεις πριν αρχίσουν τα κρύα | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:09
18/9/2019

Φθινοπωρινή καθαριότητα: 6 δουλειές που πρέπει να κάνεις πριν αρχίσουν τα κρύα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί να λες "καλό αποκαλόκαιρο" όσο θέλεις, όμως ο Σεπτέμβρης πέρασε τα μισά και είτε σου αρέσει είτε όχι, ξέρεις καλά τι ακολουθεί. Τουλάχιστον ως προς τις δουλειές του σπιτιού, ας είσαι έτοιμη. Εκμεταλλεύσουν τον καιρό που "κρατάει" ακόμη και ετοιμάσου για την επόμενη εποχή. Εντάξει, εντάξει... Δεν θα το πω!!!

Ιδού, λοιπόν, οι βασικότερες δουλειές που πρέπει να γίνουν αυτή την αλλαγή... σεζόν!

1. Πλύνε τις κουρτίνες σου

Τώρα που έχει ακόμη ζέστες εκμεταλλεύσου το, πλύνε τις κουρτίνες σου και άπλωσέ τες για να στεγνώσουν στο λεπτό. Άσε που αν είναι από υλικό που δεν χρειάζεται σίδερο, τις πλένεις, τις κρεμάς και στεγνώνουν στο παράθυρο γεμίζοντας και το σπίτι με μυρωδιές.

2 Έλεγξε καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές και κλιματιστικά

Τώρα είναι η εποχή να ελέγχονται και να καθαρίζονται οι καυστήρες, τα σώματα, τα φίλτρα και τα διάφορα άλλα μέρη των μονάδων θέρμανσης που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Τα ίδιο και το τζάκι φυσικά. Και η κατάλληλη στιγμή να προμηθευτεί κανείς τα ξύλα του χειμώνα. Πριν αρχίσουν οι βροχές και πριν οι τιμές φτάσουν στα ύψη.

Αυτό το διάβασες; Βρώμικες σίτες; 4 τρόποι για να τις καθαρίσεις σαν επαγγελματίας

3. Ήρθε η ώρα για αλλαγή στο χρώμα

Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι, ή κάποιο δωμάτιο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Πριν αποφασίσεις όμως τι χρώμα να επιλέξεις, διάβασε καλά τα σχετικά άρθρα, περί της σημασίας των χρωμάτων στη ζωή σου γενικότερα, αλλά και στη σεξουαλική σου ζωή, ειδικότερα

4. Φρόντισε τους εξωτερικούς χώρους

Σε σπίτια όπου υπάρχουν κήποι οι εργασίες αυτές γίνονται κάθε εποχή και συνήθως γίνονται από κηπουρούς ή με τη βοήθειά τους. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και έπιπλα που υπάρχουν στον κήπο, οι ψησταριές, τα γκριλ κ.ο.κ. Γιατί φροντίδα δεν χρειάζονται μόνο όταν τα "βγάζουμε" για καλοκαίρι αλλά και όταν τα αποθηκεύουμε για να τα βρούμε σε καλή κατάσταση την επόμενη χρονιά.

Δες και αυτό: 7 πολύ ενδιαφέροντα coffee tables που δεν είναι... τραπέζια [photos]

5. Τακτοποίησε τις ντουλάπες σου

Ακόμη κάνει ζέστη, όμως σιγά σιγά φρόντισε να μαζέψεις τα πολύ καλοκαιρινά ρούχα για να μη βρεθείς μπροστά σε... βουνό. Τώρα -όπως και κάθε φορά που μαζεύεις τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν και βγάζεις αυτά της επόμενης, είναι ευκαιρία να ξεφορτώνεσαι και ό,τι δεν χρειάζεσαι, δεν σου κάνει ή δεν θέλεις άλλο.

6. Καθάρισε τις εξωτερικές πόρτες

Δεν χρειάζονται πιο συχνό καθάρισμα. Μια φορά κάθε αλλαγή εποχής είναι αρκετή για να μείνουν οι πόρτες φρέσκες και καθαρές όλο τον χρόνο.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ