Έτσι θα μπορέσεις να βγάλεις τη βαφή των αυγών από τα χέρια και τα ρούχα σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
10:00
26/4

Έτσι θα μπορέσεις να βγάλεις τη βαφή των αυγών από τα χέρια και τα ρούχα σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Λερώθηκες από την...παράδοση; Μάθε πώς μπορείς να καθαριστείς 

Αν παίρνεις μέρος στο έθιμο του Πάσχα με τα βαμμένα αυγά, το σενάριο σου είναι γνωστό: Πιάνεις την κόκκινη βαφή και τα χέρια σου, τα ρούχα, τα μαγειρεικά σκεύη, το τραπέζι, ακόμα και ο νεροχύτης γεμίζουν κόκκινο χρώμα που δεν φεύγει.

Δες και αυτό: Λεκές; Πες μου πώς έγινε να σου πω πώς θα τον καθαρίσεις

 

Τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις το λέρωμα και τι για να αφαιρέσεις τη βαφή από πάνω σου;

Αρχικά, η χρήση γαντιών είναι απαραίτητη. Δυστυχώς όμως, ακόμα κι έτσι υπάρχει περίπτωση να βάψεις τα χέρια σου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να βάλεις ασετόν ή διφασικό ντεμακιγιάζ ματιών που έχει λαδάκι και θα απομακρύνει την βαφή άμεσα.

Αυτό το είδες; Πώς να καθαρίσεις μια καμένη κατσαρόλα ή ή ένα καμένο τηγάνι

 

Μια άλλη λύση είναι ένα μείγμα ελαιόλαδου με ζάχαρη με το οποίο θα τρίψεις και τις επιφάνειες που έχουν λερωθεί. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πάστα μαγειρικής σόδας με λευκό ξίδι που είναι ιδανική και για την κατσαρόλα στην οποία έβαψες τα αυγά.

Αν θέλεις να βάψεις τα αυγά σου κόκκινα με φυσικό τρόπο, μπορείς να το κάνεις και με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή φυσικά προϊόντα όπως ο κουρκουμάς, το κόκκινο λάχανο και το παντζάρι.

Διάβασε επίσης: 9 σπιτικά tips καθαριότητας που θα σου λύσουν τα χέρια

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ