Άσχημη μυρωδιά στον κάδο του πλυντηρίου σου; Να τι κάνεις λάθος | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
20/9/2018

Άσχημη μυρωδιά στον κάδο του πλυντηρίου σου; Να τι κάνεις λάθος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις έρθεις αντιμέτωπη με ένα ενοχλητικό essence μούχλας με το που διαβείς την πόρτα του μπάνιου.

Ψάχνοντας, θα παρατηρήσεις ότι η συγκεκριμένη μυρωδιά δεν προέρχεται από τα σιφόνια του μπάνιου αλλά… από τον κάδο του πλυντηρίου σου.

Τελικά τι κάνεις λάθος;

Πριν πανικοβληθείς, πρέπει να ξέρεις πως μιλάμε για ένα από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε με το πλυντήριό μας, τα οποίο όμως διορθώνεται άμεσα, χωρίς κόπο και έξοδα.

Διαβάστε ακόμη: Άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό του ψυγείου; Το συστατικό που θα σε απαλλάξει

Ο λόγος που η συγκεκριμένη μυρωδιά κάνει την εμφάνισή της είναι τα βακτήρια που αναπτύσσονται κάθε φορά που κλείνουμε την πόρτα του πλυντηρίου πριν ο κάδος προλάβει να στεγνώσει. Βγάζουμε, λοιπόν, τα ρούχα από μέσα και κλείνουμε την πόρτα, μη αφήνοντας το εσωτερικό του πλυντηρίου να στεγνώσει, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτής της άσχημης μυρωδιάς που κατακλύζει το μπάνιο μας.

Η λύση; Να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για τουλάχιστον μισή ημέρα!

Διαβάστε ακόμη: Πώς να καθαρίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων

Με τον τρόπο αυτό δεν ευνοείται η ανάπτυξη των επικίνδυνων για την υγεία μας βακτηρίων κι εμείς ξενοιάζουμε μια για πάντα από οποιουδήποτε είδους δυσάρεστη μυρωδιά.

Μην ξεχνάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνεις και μια πλύση με σκέτο ξύδι προκειμένου να απολυμαίνεις τον κάδο μέσα στον οποίο πλένονται τα ρούχα σου.

Αξίζει τον κόπο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ