7 αποτελεσματικά tips για τους πιο συνηθισμένους «πονοκεφάλους» του νοικοκυριού | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
17:58
25/10/2018

7 αποτελεσματικά tips για τους πιο συνηθισμένους «πονοκεφάλους» του νοικοκυριού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το καθάρισμα είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση στο διαλογισμό και μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το άγχος. Έτσι, ακόμα και αν δεν σου αρέσει πραγματικά να ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού, αυτά τα ωραία κολπάκια θα κάνουν πιο όμορφη εν μέρει την προσπάθεια σου, συν ότι το συγκεκριμένο μέρος θα γίνει φυσικά, καθαρό. Ιδού τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, αν αντιμετωπίζεις τις εξής "προκλήσεις":

1. Σκόνη σε στενά σημεία
Οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν πολλά πρόσθετα αξεσουάρ για να διευκολύνουν τη διαδικασία, αλλά πάντα θα υπάρχουν σημεία που δεν φτάνει κάτι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σπιτικό αξεσουάρ – συγκεκριμένα το ρολό από το χαρτί τουαλέτας. Μπορείς να το τσαλακώσεις όσο χρειάζεται για να απομακρύνεις τη σκόνη από μέρη που ποτέ δεν θα έφτανες αλλιώς.

Διάβασε επίσης: Οι απαραίτητες δουλειές πριν πιάσουν τα γερά κρύα

2. Παλιά δερμάτινα έπιπλα
Μπορείς να αναζωογονήσεις τα παλιά έπιπλα από δέρμα απλά βάζοντας πάνω τους γυαλιστικό παπουτσιών. Θα παρατηρήσεις ότι οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν σε ελάχιστο χρόνο.

3. Bαθουλώματα πάνω σε χαλιά
Αν παρατηρείς βαθουλώματα πάνω στο χαλί σου μετά από την μετακίνηση των επίπλων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύβους πάγου για να απαλλαγείς από αυτά. Απλά πρέπει να τους τοποθετήσεις πάνω ακριβώς στο βαθούλωμα και να τους αφήσεις να λιώσουν. Το χαλί θα απορροφήσει την υγρασία και θα φανεί σαν καινούργιο.

4. Καθαρισμός ντουλαπιών κουζίνας
Για να καθαρίσεις τις λιπαρές επιφάνειες στην κουζίνα, όπως τα ντουλάπια, τα χερούλια, το χώρο όπου μαγειρεύεις και ούτω καθεξής, μπορείς να αναμίξεις λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα. Βάλε το μείγμα στο βρώμικο σημείο και τρίψε το με ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή ακόμα και με τα δάχτυλά σου. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα για τα πιο δύσκολα σημεία.

5. Κηλίδες λαδιού σε χαλιά
Υπάρχει κανένας στον κόσμο που δεν έχει χύσει κάτι στο χαλί τουλάχιστον μία φορά; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, ένα κανονικό υγρό πιάτων και ξύδι για να απαλλαγείς από αυτούς τους λεκέδες. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει μέρος του υγρού και ο συνδυασμός των άλλων 2 υγρών θα αφαιρέσουν το λεκέ.

Διάβασε κι αυτό: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

6. Glitter
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστελίνη για παιδιά για να συλλέξεις το glitter που έχει πέσει κάτω. Η επιφάνεια θα είναι καθαρότερη και η πλαστελίνη θα είναι πιο γυαλιστερή και ακόμα πιο όμορφη.

7. Καθαρισμός της πλάκας του σίδερου ρούχων
Ένας φτηνός και απλός τρόπος για να καθαρίσεις την πλάκα από το σίδερο σου είναι να το πλύνεις με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, ξυδιού και οδοντόκρεμας. Ζέστανε λίγο το σίδερο και τρίψε το με ένα σφουγγάρι χρησιμοποιώντας την πάστα που έκανες!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ