7 αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
17:00
30/6

7 αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τέλος στις δικαιολογίες!

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: "Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να προσθέσω στη λίστα μου;!". Όμως, πρέπει να μας εμπιστευτείς όταν λέμε ότι υπάρχει σημαντικός λόγος πίσω από τον ισχυρισμό ότι πρέπει να καθαρίζεις μερικά πράγματα καθημερινά.

Ο καθαρισμός αυτών των αντικειμένων κάθε μέρα θα κάνει μια τεράστια διαφορά στο σπίτι σου μακροπρόθεσμα, μειώνοντας το μελλοντικό καθαρισμό - για να μην αναφέρουμε τα επιβλαβή μικρόβια και τα βακτηρίδια. 

Δες και αυτό: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου για να τα διατηρείς σαν καινούργια;

 

Πετσέτες χειρός
Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικες, αλλά οι πετσέτες κρίθηκαν ως το πιο μολυσμένο σημείο στην κουζίνα σε μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το USDA. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σου, σύμφωνα με τον Carolyn Forte, διευθύντρια του Cleaning Lab at the Good Housekeeping Institute: "Οι πετσέτες χειρός γίνονται πιο βρώμικες από τη στιγμή που τις χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά την ημέρα ή αν έχετε οικογένεια."

Ντουζιέρες
Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά στα πλακάκια της ντουζιέρας είναι η τακτική συντήρηση, γι 'αυτό και η Forte συνιστά να περνάς ένα πανάκι μετά από κάθε χρήση. Στεγνώνοντας τους τοίχους, θα αποτρέψεις τους λεκέδες από τη μούχλα και θα μειώσεις το χρόνο καθαρισμού αργότερα.

Αυτό το είδες; 8 μαγικές συμβουλές για το πιο γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού

 

Πάγκοι κουζίνας
Όταν σκέφτεσαι τα πράγματα που ακουμπάς στους πάγκους σου (κλειδιά αυτοκινήτων, δέματα, πορτοφόλι), είναι αδύνατο να αγνοήσεις πόσο βρώμικοι μπορούν να γίνουν. Επομένως, πρέπει να τους σκουπίζεις και να τους απολυμαίνεις κάθε μέρα. 

Καφετιέρα
Πιθανότατα φτιάχνεις καφέ κάθε μέρα, και επειδή η καφετιέρα σου είναι εστία για βακτήρια και μούχλα, πρέπει να την καθαρίζεις καθημερινά. "Είναι καλύτερο να πλένεις τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας μετά από κάθε χρήση για να αφαιρέσεις τον καφέ, τα υπολείμματα και το λάδι", λέει η Forte. "Μπορείς να τα πλύνεις με το χέρι στο νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι, αλλά συνήθως τα κομμάτια αυτά μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων".

Δες επίσης: Πλένεις πιάτα στο χέρι; 4 απλές συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

 

Νεροχύτης κουζίνας
Μπορείτε να σκέφτεσαι ότι μετά το πλύσιμο των πιάτων, ο νεροχύτη θα είναι καθαρός. Αντ'αυτού όμως, αφήνεις πίσω σου βρωμιά και βακτηρίδια που κολλάνε στους τοίχους του νεροχύτη. 

Βρώμικα πιάτα
Η σάλτσα και τα ψίχουλα που απομένουν θα προσελκύσουν μικρόβια και θα κάνουν το πιάτο πιο δύσκολο να καθαριστεί την επόμενη μέρα.

Ψίχουλα
Αν μαγείρεψες δείπνο, το γνωρίζεις: Πιθανότατα σου έπεσε φαγητό στο πάτωμα κατά τη διαδικασία. Αλλά ευτυχώς, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γρήγορο Swiffer ή ένα απλό σκούπισμα αφού τελειώσεις για να μαζέψεις τα υπολείμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ