10 τρόποι για να απαλλαγείς μια και καλή από τη μυρωδιά του ιδρώτα στα ρούχα γυμναστικής σου | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
14:00
27/4

10 τρόποι για να απαλλαγείς μια και καλή από τη μυρωδιά του ιδρώτα στα ρούχα γυμναστικής σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα ελαστικά κολάν και τα αθλητικά σουτιέν είναι η καλύτερη λύση για γυμναστική αλλά το καθάρισμά τους είναι μια άλλη ιστορία.

Υπάρχει μια νέα λέξη που διαδίδεται γρήγορα στην fitness κοινότητα και λέγεται «rebloom». Aυτή αναφέρεται σε πρόσφατα πλυμένα ρούχα προπόνησης που αρχίζουν να μυρίζουν και πάλι άσχημα λίγο μετά αφού τα ξαναφορέσεις. (Εάν σου μυρίζουν σαν μούχλα μετά από 10 λεπτά ποδήλατο, ξέρεις για τι μιλάμε.) Δεν είναι και το καλύτερο.

Τα υφάσματα των περισσότερων αθλητικών ρούχων κατασκευάζονται από ειδικά υλικά, ώστε να απορροφούν τον ιδρώτα και την υγρασία και να μην αυξάνεται υπερβολικά η θερμοκρασία του σώματος κατά τη γυμναστική. Όμως τείνουν να έχουν περισσότερες εσοχές και σχισμές, όπου προσκολλώνται σκόνες και βρωμιές, όπως λέει στο women’s health η ειδική για θέματα πλύσης, Mary Marlowe Leverette.

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου δεν μπορεί να διεισδύσει στις εσοχές αυτές και μπορεί, μάλιστα, να παγιδεύσει τη βρωμιά. Και καθώς τα συγκεκριμένα αυτά υφάσματα στεγνώνουν πολύ γρήγορα, ίσως να ξεχάσεις ότι προηγουμένως τα ρούχα σου είχαν γίνει μούσκεμα από τον ιδρώτα και να τα ξαναφορέσεις χωρίς να τα πλύνεις.

Με τους παρακάτω τρόπους θα καταφέρεις να ξεφορτωθείς την άσχημη μυρωδιά από τα ιδρωμένα ρούχα σου μια για πάντα:

1. Αέρισε τα ρούχα σου πριν τα πετάξεις στο καλάθι.

2. Δοκίμασε να τα βάλεις για λίγο στην κατάψυξη.

3. Mην το παρακάνεις με το απορρυπαντικό.

4. Aπόφυγε να βάλεις μαλακτικό.

5. Πλύνε τα ρούχα σου ανάποδα.

6. Μην τα πλένεις με βαριά υφάσματα.

7. Ψέκασέ τα με ξύδι.

8. Πρόσθεσε σόδα μέσα στον κάδο πλυσίματος.

9. Ρίξε χυμό λεμονιού για επιπλέον φρεσκάδα.

10. Μούλιασε τα ρούχα σε βουτυρόγαλα για να φύγει η μυρωδιά της μούχλας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ