10 σημεία του σπιτιού που ξεχνάς να ξεσκονίσεις - αλλά ΠΡΕΠΕΙ επειγόντως! | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
9:10
14/2/2019

10 σημεία του σπιτιού που ξεχνάς να ξεσκονίσεις - αλλά ΠΡΕΠΕΙ επειγόντως!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι περιοχές που πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά απ'ότι φανταζόσουν

Η σκόνη μπορεί να μας κάνει να αρρωστήσουμε, και ακόμα και αν ξεσκονίζουμε συχνά, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι στα οποία πιθανότατα δεν είχες καν σκεφτεί ότι μπορεί να φτάσει η σκόνη. Τα καλά νέα: Παρακάτω θα βρεις την πλήρη λίστα αυτών των σημείων όπου οι βρωμιές και τα μικρόβια τείνουν να κρύβονται:

Διάβασε επίσης: Ο Jamie Oliver μοιράζεται το απόλυτο tip για τις πιπεριές που έχουν περισσέψει

1. Μαξιλάρια και κρεβάτι
Μπορεί να πλένεις τα σεντόνια σου εβδομαδιαίως, αλλά οι κουβέρτες, τα παπλώματα και τα μαξιλάρια σου είναι εξίσου εκτεθειμένα στα νεκρά κύτταρα που απέβαλες το βράδυ. Επιπλέον, το κρεβάτι είναι ένας χώρος στο οποίο κρύβονται κάθε είδους βρωμιές και βακτήρια: μπορεί να βάλεις πάνω του τη βαλίτσα σου για να ξεπακετάρεις μετά από ένα ταξίδι ή να ξαπλώσεις με τα ρούχα που φορούσες όλη την ημέρα.

2. Έπιπλα
Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες συγκεντρώνουν πολλή σκόνη. Φρόντισε να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα τα μαξιλάρια σου τακτικά και να καθαρίζεις με ένα υγρό πανί τις πλάτες και τα χέρια των επίπλων. Σήκωσε τα μαξιλάρια για να είσαι σίγουρη ότι έχεις καθαρίσει την κρυμμένη σκόνη και τα ακάρεα. Και μην ξεχάσεις την περιοχή κάτω από τις πολυθρόνες και τον καναπέ σου!

Διάβασε επίσης: Μαξιλάρια: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη φροντίδα τους

3. Τοίχοι
Την επόμενη φορά που είσαι στο σπίτι σου, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στους τοίχους σου. Μήπως είναι λίγο σκονισμένοι; Η σκόνη μπορεί να προσκολληθεί σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας, και ειδικά στις μικροσκοπικές πτυχώσεις στις υφές μιας ταπετσαρίας. Για να καθαρίσεις τους τοίχους, ξεκίνησε από την κορυφή και κινήσου προς τα κάτω με ένα σφουγγαράκι. Τελείωσε σκουπίζοντας τους διακόπτες και τα χερούλια.

4. Λεπτές λωρίδες και γωνίες
Ακόμη και οι επαγγελματίες καθαριστές μπορεί να ξεχάσουν την κορυφή των πορτών, τα γραφείων και τα κορνιζών. Χρησιμοποίησε ένα ξεσκονόπανο με επεκτάσιμη λαβή, που είναι ειδική για να καθαρίσεις ψηλούς, δύσκολους χώρους.

5. Το εσωτερικό των συρταριών
Βεβαιώσου ότι ξεσκονίζεις το εσωτερικό των συρταριών, είτε στο κομοδίνο είτε στο ψυγείο σου. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσεις τα συρτάρια του ψυγείου και ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις τα ξύλινα συρτάρια με τα ρούχα σου.

Αυτό το διάβασες; 4 βασικά λάθη που μπορεί να κάνεις όταν πλένεις ρούχα στο πλυντήριο

6. Λάμπες
Οι λάμπες συνήθως συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα σκόνης, αλλά είναι ευκολότερο να καθαριστούν από ό, τι μπορεί να σκέφτεσαι. Χρησιμοποίησε μια σκούπα με ένα μικρό εξάρτημα βούρτσας ή σκούπισε τις με ένα υγρό πανί.

7. Βιβλία
Η κομψή βιβλιοθήκη που βρήκες στο αγαπημένο σου κατάστημα με είδη σπιτιού ήταν μια υπέροχη αγορά, αλλά ο καθαρισμός της μπορεί να είναι πιο χρονοβόρος. Πάρε κάθε βιβλίο ξεχωριστά και χρησιμοποίησε ένα πανί σκόνης για να σκουπίσεις όλες τις πλευρές.

8. Φίλτρα αέρα και εξαεριστήρες
Τα φίλτρα κλιματισμού είναι σαν χώμα αναπαραγωγής για τη σκόνη και μπορούν να αποβάλουν ακάρεα σκόνης πίσω στον αέρα του σπιτιού σου. Εάν έχεις επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα, πλύνε τα με το χέρι στο νεροχύτη. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί προτείνουν την πλήρη αντικατάστασή τους.

Διάβασε επίσης: Το αντικείμενο που όλοι αγαπάμε αλλά… απαγορεύεται να έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας

9. Ηλεκτρονικά είδη
Οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, τα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και τα ηχεία είναι μαγνήτες σκόνης. Σκούπισε τα με ένα υγρό πανί, ένα πανί μικροϊνών ή ένα ειδικό καθαριστικό οθόνης. Φρόντισε να τα σηκώνεις και να σκουπίσεις πίσω και κάτω από αυτά.

10. Εργαλεία καθαρισμού
Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις τα καθαριστικά σου! Χρησιμοποίησε μια προέκταση στη σκούπα σου για να διώξεις τις τρίχες από τη σκούπα, τη σκόνη και τα μαλλιά και άδειασε τις σακούλες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ