Συρμάτινη κρεμάστρα: 5 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
20:00
5/4

Συρμάτινη κρεμάστρα: 5 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς ενώ σίγουρα προσπαθείς διαρκώς να τις "ξεφορτωθείς" και να τις αντικαταστήσεις με πιο "κομψές" ξύλινες ή πλαστικές δεν τα καταφέρνεις και συνέχεια ξεφυτρώνουν κι άλλες. Αφού δε γίνεται να... εξαφανιστούν, λοιπόν, από τη ζωή σου, δες πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα κομμάτία με τον καλύτερο τρόπο διευκολύνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητά σου.

1. Εναλλακτική απλώστρα
Μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για τα πουκάμισά σου, όμως αν σε μια συρμάτινη κρεμάστρα βάλεις μικρά πιαστράκια, ή ακόμη και μανταλάκια, μπορεί να λειτουργήσει ως απλώστρα για μικροπράγματα, όπως κάλτσες, εσώρουχα ή μαντήλια και μικρές πετσέτες.

2. Θηλάκι για ζώνες
Αν μια ζώνη σου "χάσκει" γιατί χάλασε το έξτρα θηλάκι μη νοιάζεσαι. Κόψε ένα κομμάτι από συρμάτινη κρεμάστρα και φτιάξε ένα δικό σου ώστε να ασφαλίσει την άκρη της ζώνης μέχρι να λύσεις το θέμα πιο ολοκληρωμένα.

3. Ραφάκι για περιοδικά
"Στράβωσε" λίγο τους βραχίονες όπως βλέπεις στη φωτογραφία επάνω και έχεις το δικό σου DIY ραφάκι για περιοδικά και εφημερίδες. Μεγάλο βάρος δεν κρατά, αλλά την "ελαφριά" δουλειά την κάνει!

4. "Στρώσε" τα μαλλιά σου
Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται, αν τα μαλλιά σου πετάνε από ηλεκτρισμό, δοκίμασε να "περάσεις" μια συρμάτινη κρεμάστρα από επάνω τους και θα σωθείς!

Διάβασε επίσης: Οι απαραίτητες δουλειές πριν πιάσουν τα γερά κρύα

5. Κρεμάστρα σουβλάκι;
Χρησιμοποίησε το σύρμα ως εναλλακτικό "καλαμάκι" για τα μασμέλοους στη φωτιά ή ακόμη και τα λουκάνικα που θέλεις ένα βραδάκι να ψήσεις στο τζάκι. Γιατί όχι;

6. Ξεβούλωσε νιπτήρες και ξετρύπωσε θησαυρούς
Η ευλυγισία μιας τέτοιας κρεμάστρας μπορεί να βοηθήσει πολύ σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που προαναφέραμε. Ίσιωσέ την και βγάλε ότι έχει μαζευτεί στο σιφόνι ή χρησιμοποίησέ τη ως γάντζο για να "μαζέψεις" ότι έχει σκαλώσει σε σημείο που δεν φτάνει χέρι!

7. Εργαλείο κηπουρικής
Μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να στερεωθεί ένα φυτό στη γλάστρα, και μάλιστα ανάλογα με το φυτό μπορείς να την αφήσεις όπως είναι ή να τη μεγαλώσεις όσο χρειάζεται.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ