Συμβουλές οικονομίας για όσες φοβούνται να ανοίξουν τη θέρμανση | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
15:25
21/10/2011

Συμβουλές οικονομίας για όσες φοβούνται να ανοίξουν τη θέρμανση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το κρύο έφτασε αλλά μην τρομάζεις...
Το κρύο έφτασε αλλά μην τρομάζεις...

Αν είσαι από τις γυναίκες που παρακολουθούν με αγωνία τις προβλέψεις της ΕΜΥ ελπίζοντας ο "κακός χειμώνας" να αργήσει κι άλλο –για να μην ανοίξεις φυσικά τη θέρμανση- μη μασάς! Δεν είσαι η μόνη.
 

Αν είσαι από τις γυναίκες που παρακολουθούν με αγωνία τις προβλέψεις της ΕΜΥ ελπίζοντας ο "κακός χειμώνας" να αργήσει κι άλλο –για να μην ανοίξεις φυσικά τη θέρμανση- μη μασάς! Δεν είσαι η μόνη.

Η διάθεση του πετρελαίου ξεκίνησε σήμερα και με τις τιμές που είδαμε δύο είναι τα τινά: Ή που δεν έχεις αποθέματα από πέρσι και θα το καθυστερήσεις όσο είναι δυνατό φορώντας μέχρι και το παλτό μέσα στο σπίτι, ή που κάτι έχει μείνει στη δεξαμενή και σκοπεύεις να μην το ξοδέψεις αλόγιστα.

Ωστόσο, πριν ξεπαγιάσεις από το κρύο, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες για γενικότερη οικονομία, έτσι ώστε να "κόψεις" από όπου αλλού μπορέσεις.

* Καλό είναι να ελέγχεις τους λογαριασμούς σου ανά πάσα στιγμή, οπότε, φρόντισε να εγγραφείς σε πρόγραμμα online banking, έτσι ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται.

Μην πας ΠΟΤΕ για ψώνια χωρίς συγκεκριμένη λίστα. Δεν φαντάζεσαι πόσα χρήματα γλιτώνεις έτσι.
Μην πας ΠΟΤΕ για ψώνια χωρίς  συγκεκριμένη λίστα. Δεν φαντάζεσαι  πόσα χρήματα γλιτώνεις έτσι.

* Έλεγξε τον λογαριασμό του ρεύματος και τσέκαρε ανάλογα με την κατανάλωσή σου μήπως σε συμφέρει να μεταφερθείς σε άλλον, εναλλακτικό πάροχο. Πλέον έχεις πολλές επιλογές.

* Γράψε όλες τις μηνιαίες υποχρεώσεις σου και ζύγισέ τες ξανά και αυστηρά. Είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να ζήσεις και χωρίς τη συνδρομή του αγαπημένου σου περιοδικού, για παράδειγμα.

* Φρόντισε να βλέπεις τις προσφορές που κάνουν διάφορα εκπτωτικά sites καθημερινά. Είναι αρκετές που συμφέρουν. Πρόσεξε καλά, όμως, γιατί και εκεί μπορεί να ξεφύγεις πολύ εύκολα. Με μέτρο, και μόνο αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη.

* Μην ξεκινάς για το σούπερ μάρκετ ΠΟΤΕ χωρίς πολύ συγκεκριμένη λίστα. Και καλό είναι να πας μόνη. Αν μπορείς να μην έχεις παιδιά μαζί σου θα γλιτώσεις χρήμα και άγχος από όλα αυτά που θα σου ζητούν.

Το τζάκι -όπου υπάρχει- θα αποδειχτεί μεγάλο "χιτ" φέτος.
Το τζάκι -όπου υπάρχει- θα αποδειχτεί μεγάλο  χιτ  φέτος.

* Κάνε σύγκριση τιμών σε διάφορα σούπερ μάρκετ, ή ακόμη και σε τοπικά καταστήματα και αγόρασε με βάση το συμφέρον σου.

* Σταμάτα να χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα. Αυστηρά. Πλήρωσε μόνο με μετρητά. Όσο μπορεί να αντέξει η τσέπη σου…

* Αν έχεις μεγάλα παιδιά, ενθάρρυνέ τα να βρουν μια δουλίτσα για λίγες ώρες τα σαββατοκύριακα ή στις διακοπές. Όσο για το χαρτζιλίκι τους και την αίσθηση ότι συμμετέχουν στα έξοδα του σπιτιού. Να καταλάβουν πως "βγαίνει το ψωμάκι".

* Ελάττωσε –όσο μπορείς- το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αρκετά μέσα μαζικής συγκοινωνίας που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν για μερικές –αν όχι όλες- από τις μετακινήσεις σου.

* Μόνωσε καλά το σπίτι σου και μην αφήνεις το κρύο να μπαίνει μέσα.

* Αν έχεις τζάκι, φρόντισε τις προμήθειες σε ξύλα, γιατί το κρύο δεν είναι μακριά και σίγουρα δεν θα ήθελες να σπας έπιπλα για να… κάψεις.

Ζωή Κίττα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ