Σιδέρωσε τα πουκάμισα σε 5 λεπτά ακριβώς! | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
13:00
3/2/2012

Σιδέρωσε τα πουκάμισα σε 5 λεπτά ακριβώς!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μάθε όλα τα μυστικά του σιδερώματος
Μάθε όλα τα μυστικά του σιδερώματος

Άντε πάλι σίδερο! Καλά τα άλλα ρούχα, αλλά τα πουκάμισα, δεν «τρώγονται» με τίποτα. Αν νιώθεις κάπως έτσι, χαλάρωσε και σκέψου το εξής απλό ρητό που βρίσκει εφαρμογή σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις: «Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο».

Αν το σιδέρωμα του πουκάμισου το νιώθεις σαν τον μεγαλύτερο μπελά, ακολούθησε παρακάτω απλά βήματα για να το κάνεις... παιχνιδάκι.

Βήμα πρώτο: Πρώτα πρώτα σιγουρέψου ότι έχεις ελέγξει τις οδηγίες στο ρούχο και έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία στο σίδερο αναλόγως. Επίσης σημαντικό ρόλο στο καλό σιδέρωμα παίζει και η κατάσταση της σιδερώστρας. Αν το ύφασμά της είναι τσαλακωμένο, καμένο και γενικότερα σε άσχημη κατάσταση, ό,τι και να κάνεις, εσύ, το αποτέλεσμα είναι... καταδικασμένο.

Βήμα δεύτερο: Ξεκίνα από το κολάρο και την πατιλέτα. Πρώτα τη μέσα μεριά και μετά την έξω, ισιώνοντας λίγο λίγο το ύφασμα για να αποφύγεις τις ζάρες.

Βήμα τρίτο: Μετά πέρνα στις μανσέτες και κάνε το ίδιο. Πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά.

Το σιδέρωμα του πουκάμισου θέλει τρόπο, όχι κόπο.
Το σιδέρωμα του πουκάμισου θέλει τρόπο, όχι κόπο.

Βήμα τέταρτο: Στη συνέχεια και αφού ισιώσεις με τα χέρια σου ένα ένα τα μανίκια, σιδέρωσέ τα ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της μανσέτας και συνεχίζοντας προς την εξωτερική πλευρά.

Βήμα πέμπτο:  Άπλωσε το πουκάμισο στη μύτη της σιδερώστρας «φορώντας» τους ώμους εναλλάξ, μία τον έναν και μία τον άλλον, έτσι ώστε να σιδερωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα έκτο: Έχει μείνει τελικά μόνο το κυρίως μέρος του πουκάμισου, που κυλάς διαδοχικά πάνω στη σιδερώστρα, πατώντας από πάνω προς τα κάτω και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές.

Προσοχή: Βασική προϋπόθεση για να έχεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι να διατηρείς το σίδερό σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συγκεκριμένα, αν έχεις ατμοσίδερο, πάτα εδώ για να μάθεις το πώς.

 Αυτό ήταν. Συγχαρητήρια και πάμε για το επόμενο.

Ζωή Κίττα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ