Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να στεγνώσουν γρήγορα, παρά τον κρύο καιρό | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
11:00
9/2/2019

Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να στεγνώσουν γρήγορα, παρά τον κρύο καιρό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάνε το πλύσιμο ρούχων το χειμώνα παιχνιδάκι, με αυτούς τους τρόπους 

Μπορεί το πλύσιμο ρούχων να είναι παιχνιδάκι το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες να "καίνε" κάθε επιφάνεια, αλλά τα πράγματα σίγουρα δυσκολεύουν όταν έρχεται ο χειμώνας, και με τη σειρά τους έρχονται το κρύο, οι βροχές και η υγρασία.

Δες και αυτό: Οι απαραίτητες δουλειές πριν πιάσουν τα γερά κρύα

 

Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μερικά απλά και έξυπνα βήματα που μπορείς να κάνεις για να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις τα καθαρά σου ρούχα στεγνά όσο πιο σύντομα γίνεται. 

Βάλε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι σίγουρη ότι θα έχει περάσει αρκετός χρόνος για να έχουν στεγνώσει τα ρούχα σου πριν βραδιάσει.

Δες και αυτό: 5 εναλλακτικές χρήσεις του τσαγιού που θα αλλάξουν τη ζωή σου

 

 

Άπλωσε τα ρούχα σου καλά τεντωμένα και όχι διπλωμένα στη μέση. Εκτός αυτού, είναι πολύ σημαντικό να κρεμάς τις μπλούζες σου από τις άκρες και όχι από τη μέση, και τα παντελόνια σου ανάποδα από τα μπατζάκια.

Μην υπερφορτώνεις την απλώστρα. Άφησε κενά ανάμεσα στα ρούχα σου για να κυκλοφορεί αρκετός αέρας ώστε να τα στεγνώνει πιο εύκολα και γρήγορα. Αν γίνεται, δοκίμασε κατά τη διάρκεια της μέρας να γυρίσεις τα ρούχα σου και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να περνάει ο αέρας και από εκεί.

Αυτό το είδες; 7 έξυπνα κόλπα για σπίτι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

 

Μάζεψε τα ρούχα σου πριν νυχτώσει. Ακόμα κι αν είναι λίγο νωπά, μην τα αφήσεις κρεμασμένα το βράδυ. Την επόμενη μέρα μπορείς να τα απλώσεις και πάλι. Αν είναι ελάχιστα βρεγμένα, σιδέρωσε τα κανονικά και βάλε τα στην ντουλάπα σου μόλις στεγνώσουν εντελώς.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ