Όσα δεν πρέπει ποτέ να ρίξεις μέσα στον αγωγό του νεροχύτη | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
10/11/2021

Όσα δεν πρέπει ποτέ να ρίξεις μέσα στον αγωγό του νεροχύτη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για να αποφύγεις το φράξιμο των σωλήνων και τη μόλυνση του νερού

Συχνά, μόνο όταν προκύξει ένα φράξιμο στην αποχέτευση μας αρχίζουμε να επανεξετάζουμε προσεκτικά όλα όσα ρίχνουμε στο νεροχύτη. 

Πώς να λευκάνεις τα ρούχα σου χωρίς χλωρίνη

Για να αποτρέψεις το φράξιμο των σωλήνων, δες παρακάτω όσα πρέπει να αποφύγεις να ρίχνεις μέσα στον αγωγό του νεροχύτη:

 

Γράσο και Λάδι
Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις μπέικον, μην πριν ρίξεις το λίπος στην αποχέτευση. Εκτός του ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λίπος για να φτιάξεις κάτι άλλο, όταν το γράσο ή το λάδι πήξει, μπορεί να προκαλέσει φράξιμο στον σωλήνα.

Κόκκοι καφέ
Πριν ρίξεις τον υπόλοιπο καφέ από ό,τι έμεινε στον αγωγό του νεροχύτη, φρόντισε να αφαιρέσεις και να πετάξεις πρώτα τα κατακάθια. Ακόμα κι αν δεν έχουν απομείνει πολλά, αν έχεις τη συνήθεια να τα ρίχνεις στο νεροχύτη κάθε πρωί, μπορεί να συσσωρευτούν.

Ρύζι
Εάν έχεις μαγειρέψει ποτέ ρύζι στο παρελθόν, τότε ξέρεις ότι διαστέλλεται στο νερό. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς τι συμβαίνει όταν ρίχνεις επιπλέον ρύζι στην αποχέτευση και μετά ανοίγεις το νερό.

Προιόντα καθαρισμού
Για να αποφύγεις τη ρύπανση του νερού, μην ρίχνεις ποτέ σκληρές χημικές ουσίες, όπως χλωρίνη ή αμμωνία στην αποχέτευση. 

Χρώμα
Ανάλογα με το πόση μπογιά σου έχει απομείνει, υπάρχουν μερικές επιλογές για ασφαλή απόρριψη — αλλά το να το αδειάσεις στην αποχέτευση δεν είναι μία από αυτές. Εάν είναι μικρή, απλά άνοιξε το καπάκι και άφησε το χρώμα να στεγνώσει πριν το πετάξεις (μην το κάνεις σε εσωτερικό χώρο, για να αποφύγεις αναθυμιάσεις). Αλλά αν σου έχει απομείνει μισό κουτί, άφησε το να στεγνώσει, μετατρέποντάς το σε στερεό πριν το πετάξεις.

Χημικά
Για προφανείς λόγους, τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες δεν θα πρέπει να αποχετεύονται. 

Αλεύρι (και ζύμη)
Κατά το ψήσιμο, ξύσε το περιττό αλεύρι ή τη ζύμη στον κάδο απορριμμάτων προτού πλύνεις τα μπολ, τις μεζούρες ή τους χτυπητές αυγών στον νεροχύτη. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να φράξεις την αποχέτευση.

Τσόφλια αυγών
Τα τσόφλια των αυγών δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στον αγωγό του νεροχύτη γιατί η μεμβράνη του κελύφους είναι γνωστό ότι προκαλεί φράξιμο. Αντίθετα, πέταξε τα στα σκουπίδια ή σκέψου να τα κομποστοποιήσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ