Φρόντισε τα παπούτσια σου για να τα έχεις | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
0:00
22/3/2013

Φρόντισε τα παπούτσια σου για να τα έχεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Φρόντισε τα παπούτσια σου για να μην τρέχεις συνέχεια στα μαγαζιά
Φρόντισε τα παπούτσια σου για να μην τρέχεις συνέχεια στα μαγαζιά

Χωρίς αμφιβολία, το κομμάτι της γκαρνταρόμπας που ταλαιπωρείται περισσότερο και μάλιστα καθημερινά είναι τα υποδήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούν να "κρατήσουν" περισσότερο.

Για να μην χρειάζεται λοιπόν να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στα μαγαζιά τόσο για τα δικά σου παπούτσια όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, δες το ζήτημα της φροντίδας τους πολύ σοβαρά, γιατί αν μη τι άλλο, δεν είναι καιρός για έξοδα. Εδώ μπορείς να βρεις μερικές σημαντικές λύσεις αστραπή που θα σου λύσουν τα χέρια στο λεπτό.

* Γενικά, πρέπει να έχεις στο νου σου να κρατάς τα παπούτσια σου όσο πιο καθαρά και περιποιημένα γίνεται, ώστε να μην φτάσουν στο σημείο να μην επιδέχονται καμίας βελτίωσης.

* Ειδικά τα παιδικά παπούτσια τα οποία περνούν από σκληρές "δοκιμασίες" κάθε μέρα, καλό είναι καθαρίζονται αμέσως μόλις μπαίνουν στο σπίτι. Έχε μάλιστα και ένα ειδικό βουρτσάκι ώστε να καθαρίζονται ακόμη και τα πιο κρυφά σημεία.

* Τα δερμάτινα παπούτσια θα γίνουν σαν καινούργια αν τα τρίψεις με την εσωτερική πλευρά μιας μπανανόφλουδας. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

* Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τις αγκράφες.

Αν ο άντρας σου φροντίζει τα παπούτσια του μόνος, είσαι τυχερή.
Αν ο άντρας σου φροντίζει τα παπούτσια  του μόνος, είσαι τυχερή.

* Αν σου τελείωσε το βερνίκι παπουτσιών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο από το γυαλιστικό -κερί ή όχι- για τα έπιπλα.

* Αν έχεις άσπρα τακούνια γεμάτα με ενοχλητικά σημάδια, καθάρισέ τα με λίγο ασετόν.

* Μπορείς να καθαρίσεις τα σημάδια από τα καστόρινα παπούτσια με μια καθαρή γομολάστιχα, αν δεν έχεις την ειδική γόμα που προτείνουν οι κατασκευαστές.

* Αν το πέλος στα καστόρινα παπούτσια σου πατήθηκε, κράτησέ τα για λίγα λεπτά πάνω από μια κατσαρόλα με ατμό και θα γίνουν σαν καινούρια.

* Αν τα λουστρίνια σου έχουν χάσει τη γυαλάδα τους, τρίψε τα με λίγο φυτικό λάδι και μετά γυάλισέ τα με χαρτί κουζίνας.

Όσο τα μωράκια δεν περπατούν δεν έχεις πρόβλημα. Μετά όμως, καλό είναι να κρατάς ακόμη και τις σόλες καθαρές αν δεν θέλεις όλες οι βρωμιές να μεταφέρονται αμέσως στο στόμα τους.
Όσο τα μωράκια δεν περπατούν δεν έχεις  πρόβλημα. Μετά όμως, καλό είναι  να κρατάς ακόμη και τις σόλες καθαρές  αν δεν θέλεις όλες οι βρωμιές να  μεταφέρονται αμέσως στο στόμα τους.

* Αν βράχηκαν τα δερμάτινα παπούτσια, άφησέ τα να στεγνώσουν σε φυσική θερμοκρασία. Αν τα βάλεις κοντά στο καλοριφέρ ή άλλη πηγή θερμότητας, το δέρμα θα σκάσει, και θα σκληρύνει σε τέτοιο βαθμό που θα καταστραφεί.

* Επίσης, καλό είναι να βάλεις μέσα στα βρεγμένα παπούτσια ένα καλαπόδι, έτσι ώστε στεγνώνοντας να μην χάσουν τη φόρμα τους. Αν δεν έχεις κανονικό καλαπόδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βρεγμένο πανί.

* Αν τα λευκά σου παπούτσια έχουν γδαρθεί, πέρασε τα σημεία με λίγο λευκό διορθωτικό γραφομηχανής πριν τα γυαλίσεις για να καλύψεις τα σημεία με τις γρατζουνιές.

* Αν έχεις πρόβλημα με τα αθλητικά των παιδιών σου ?και όχι μόνο- με κορδόνια που λύνονται συνέχεια, πριν τα δέσεις, πέρασέ τα με ένα βρεγμένο πανί ή ψέκασε λίγο σπρέι μαλλιών.

* Καθάρισε τα βρώμικα πάνινα παπούτσια με μια παλιά οδοντόβουρτσα και υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Μικρή ποσότητα όμως για να μην ταλαιπωρηθείς στο ξέβγαλμα.

* Πρόσεξε μη αφήσεις πάνινα παπούτσια -ιδιαίτερα αυτά ανοιχτού χρώματος- σε δυνατό ήλιο να στεγνώσουν γιατί από τη θερμοκρασία μπορεί να κιτρινίσουν ή να βγει η κόλλα από τη θέση της.
 

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ