Έρχεται καύσωνας: Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις οικονομία με το κλιματιστικό | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
2/7/2019

Έρχεται καύσωνας: Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις οικονομία με το κλιματιστικό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

5 έξυπνοι τρόπο για δροσιά με οικονομία 

Με τον καύσωνα και τις υπεροβολικά υψηλές θερμοκρασίες να μας χτυπάνε την πόρτα, είναι σημαντικό να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να δροσιζόμαστε, αλλά με έναν υπεύθυνο τρόπο, τόσο οικονομικά όσο και οικολογικά. 

Δες και αυτό: 4 σίγουροι τρόποι για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά μυγάκια της κουζίνας

 

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές ώστε να απολαμβάνεις τη δροσιά χωρίς υπερβολές και σπατάλες:

1. Μη φτάνεις στα άκρα με τη θερμοκρασία
Όσο και να ζεσταίνεσαι, το να βάζεις ξαφνικά το κλιματιστικό στους 22 ενώ η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι 34 είναι, το μόνο που θα πετύχεις είναι σπατάλη ενέργειας. Να επιλέγεις πάντα θερμοκρασίες δωματίου 24 - 26 βαθμούς Κελσίου. Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται όταν επιλέγεις χαμηλές θερμοκρασίες στην ψύξη. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι η διαφορά θερμοκρασίας  μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος δεν πρέπει να ξεπερνά τους  6-10 βαθμούς αφού αυτή η ξαφνική μετάβαση από μέσα προς τα έξω δεν κάνει καλό στην υγεία σου.

2. Δημιούργησε φυσικές συνθήκες δροσιάς στο σπίτι σου
Όταν φεύγεις από το σπίτι και πρόκειται να λείψεις πολλές ώρες, φρόντισε πριν φύγεις να κλείσεις παντζούρια, στόρια ή κουρτίνες, να κατεβάσεις τέντες ώστε να προστατεύσεις τον χώρο από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Διάβασε επίσης: Καύσωνας: 5 έξυπνα και ανέξοδα κόλπα για να τον... ξεγελάσεις

 

3. Ρύθμισε την κατεύθυνση του αέρα
Τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν περσίδες ώστε να μπορείς να κατευθύνεις τον αέρα προς την κατεύθυνση που εσύ επιθυμείς. Καλό είναι να μη το βάζεις να πέφτει κατευθείαν πάνω σου, αλλά ο αέρας να διαμοιράζεται προς το κέντρο του χώρου. Έτσι, το δωμάτιο θα δροσιστεί πιο γρήγορα.

4. Αν έχεις ανεμιστήρα, άναψέ τον κι αυτόν
Μπορεί να σου ακούγεται παράδοξο, αλλά με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

5. Φρόντισε να συντηρείς το κλιματιστικό
Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο! Η συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός αυξάνουν τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος και παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση ενέργειας. Σε αυτό το σημείο να σου πούμε ότι το κόστος της συντήρησης κυμαίνεται συνήθως από 20 έως και 40 ευρώ.

Αυτό το είδες; Χαλάνε γρήγορα τα λαχανικά στο ψυγείο; Δες τι μπορεί να φταίει...

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ