Αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού: 10 χρήσεις για να γλιτώσεις χρήματα | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
11:08
27/3/2017

Αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού: 10 χρήσεις για να γλιτώσεις χρήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αποχνουδωτής, ρολό με αυτοκόλλητη ταινία, αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού ρούχων... Όπως και να το πεις, το εν λόγω "εργαλείο" έχει παραπάνω από μία χρήσεις.

Χωρίς υπερβολή, το ρολό με την αυτοκόλητη ταινία πάνω στην οποία κολλά το χνούδι είναι "εργαλείο" μέσα στο σπίτι και σου λύνει τα χέρια σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Άσε που φροντίζοντας όχι μόνο τα ρούχα σου κάνεις και μεγάλη οικονομία καθώς γλιτώνεις δαπανηρές "αντικαταστάσεις".

Εντάξει, η βασική του χρήση είναι να μαζεύει τις τρίχες και τα χνούδια από τα ρούχα -ειδικά όσοι έχουν κατοικίδιο το γνωρίζουν καλά- όμως η ιστορία δεν σταματά εδώ. Έχει και συνέχεια και μάλιστα ενδιαφέρουσα.

1. Καθάρισε το εσωτερικό κάθε τσάντας σου στο λεπτό. Άδειασε πρώτα φυσικά την τσάντα και με την ευκαιρία ξεφορτώσου τα όποια περιττά -σίγουρα θα υπάρχουν. Όσο και να την τινάξεις στο μπαλκόνι, όλο και κάτι θα μείνει, οπότε βγάλε έξω τη φόδρα και πέρασε τη με το μαγικό ρολό.

2. Τα καπέλα των φωτιστικών σου μαζεύουν "της παναγιάς τα μάτια". Όσο και να τα ξεσκονίσεις, ένας τρόπος εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία: το ρολό.

3. Έσπασε γλόμπος ή ποτήρι σε άπειρα μικρά κομματάκια; Μη σκας... Αφού σκουπίσεις τα χοντρά, πέρασε το σημείο και με τον αποχνουδωτή και είσαι έτοιμη.

4. Με ένα πέρασμα την εβδομάδα μπορείς να φρεσκάρεις στο λεπτό τον καναπέ σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

5. Αν θέλεις να βάψεις το σπίτι και τα ρολά σου φαίνονται "κάπως", πέρασέ τα ένα χεράκι με τον αποχνουδωτή. Θα γίνουν σαν καινούρια και δεν θα δεις κανένα χνούδι στον τοίχο σου.

6. Αν έχεις παιδιά και σου γεμίζουν το σπίτι με χρυσόσκονη, ασημόσκονη και κάθε λογής χαρτάκια το ρολό με την αυτοκόλητη ταινία είναι ακόμη πιο απαραίτητο γιατι θα τα μαζεψει όλα στο λεπτό. Άσε που μπορείς να το αναθέσεις και στα ίδια τα παιδιά να το κάνουν μόνα τους.

7. Τα κρυφά σημεία στο καρότσι ή το καρεκλάκι του μωρού που δεν καθαρίζονται ποτέ, έχουν βρει τον μάστορά τους.

8. Ένα πέρασμα στα λούτρινα ζωάκια και κρατιούνται φρέσκα μέχρι να τα πλύνεις, πράγμα απαραίτητο, μην το ξεχνάς.

9. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρολό σε κουρίνες και πακέτα παραθύρων αν δεις ότι έχουν μαζέψει πολύ "πράγμα".

10. Αγόρασες νέον υπολογιστή ή κινητό; Πέρασε το μαγικό ρολό από την οθόνη πρώτα μια φορά πριν κολλήσεις την προστατευτική μεμβράνη και είσαι σίγουρη ότι δεν θα μεσολαβεί τίποτα μεταξύ εκείνης και της οθόνης.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ