5 μυστικά για να έχεις αφράτες πετσέτες όλο το καλοκαίρι | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
18:49
12/6/2018

5 μυστικά για να έχεις αφράτες πετσέτες όλο το καλοκαίρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα μπάνια ξεκίνησαν ήδη και μαζί και ο "μπελάς" της πετσέτας. Δες μερικά έξυπνα κολπάκια που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις μαλακές και μυρωδάτες πετσέτες τόσο στη θάλασσα αλλά και στο μπάνιο σου.

1. Ξεκίνα με το... δεξί

Για να διατηρηθεί η ποιότητα της πετσέτας αναλλοίωτη, θα πρέπει να υπάρχει εξαρχής. Οπότε, μην τσιγκουνευτείς στην αγορά της γιατί αλλιώς θα την πληρώσεις διπλή και τριπλή, αν δεν αντέξει με τα πλυσίματα. Σημασία έχει επίσης και ένα πρώτο "ξέβγαλμα" πριν από την πρώτη χρήση, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να υπάρχει από την κατασκευή της πετσέτας.

2. Ξίδι το... θαυματουργό

Ύστερα από κάθε πλύση, ακόμη και αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι, το σαπούνι ή το μαλακτικό αφήνουν κατάλοιπα στο κάθε ρούχο τα οποία μάλιστα δημιουργούν ένα στρώμα καθώς στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Αν προσθέσεις μια κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό 1 φορά τον μήνα, τα υπολείμματα αυτά θα διαλυθούν και οι πετσέτες σου θα είναι πιο μαλακές και φουντωτές. Αν δεις ότι αυτό δεν είναι αρκετό κάνε τις εφαρμογές 2 κάθε μήνα. 

3. Σόδα η ισχυρή

Σε περίπτωση που έχεις κάνει τα πάντα αλλά δεις ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, βρίσκει καλύτερη εφαρμογή στις περιπτώσεις των πετσετών που χρησιμοποιείς στην παραλία, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια "κοκαλώματος".

4. Χτύπα τες με... μπαλάκια

Όχο παράδοξο και αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιείς στεγνωτήριο -και αυτό αφορά φυσικά τους χειμωνιάτικους μήνες- καλό είναι να ρίξεις μαζί με τις πετσέτες σου και ένα μπαλάκι του τένις. Το "χτύπημα" θα τις κάνει ακόμη πιο αφράτες. Λες; 

5. Φροντίδα πάνω από όλα

Φρόντισε για να έχεις, λέει ο λαός μας και αυτό βρίσκει εφαρμογή σε όλα. Έτσι και με τις πετσέτες σου. Ειδικά τις πετσέτες θαλάσσης. Τίναξέ τες καλά από την άμμο και μην τις διπλώνεις νωπές. Να στεγνώνουν καλά πριν αποθηκευτούν ακόμη και στην τσάντα σου.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ