10 χρήσεις για τα μωρομάντηλα, εκτός από το μωρό σου | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
9/8/2016

10 χρήσεις για τα μωρομάντηλα, εκτός από το μωρό σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ό,τι και να συμβεί, το μωρομάντηλο θα σε σώσει
Ό,τι και να συμβεί, το μωρομάντηλο θα σε σώσει

Ακόμη και αν δεν είσαι μανούλα, έχεις ακούσει για τη χρησιμότητα των "θαυματουργών" μωρομάντηλων -πέρα φυσικά από την προφανή! Σίγουρα όμως δεν τα ξέρεις όλα...

Εκτός από το καθαρίζουν τον ποπούλι των μωρών, τα θαυμαστά αυτά υγρά μαντηλάκια είναι σίγουρο ότι μπορούν να σε βγάλουν από διάφορες δύσκολες καταστάσεις. Καλά θα κάνεις λοιπόν, να έχεις πάντα ένα πακετάκι παντού: στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στην τσάντα. Για καλό και για κακό. Τι κάνουν, λοιπόν αυτά τα μωρομάντηλα;

1. Γκαρσόν λεκιάστηκα

Δεν υπάρχει λεκές που δεν καθαρίζουν. Υπερβολή; Μπορεί. Η αλήθεια όμως είναι πολύ κοντινή. Και μάλιστα μιλάμε για λεκέ φαγητού ή ποτού οπουδήποτε... Στα ρούχα, στα έπιπλα, στα χαλιά... Απλά πάρε ένα από τα μαγικά μαντηλάκια, πάτησέ το πάνω στον λεκέ και τρίψε τον ελαφρά. Αυτό ήταν... Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Καθαρά παπούτσια στο λεπτόακόμη και εκτός σπιτιού.

1. Τοίχος-πίνακας

Τα παιδιά σου μπέρδεψαν τον τοίχο με καβαλέτο και άρχισαν τη ζωγραφική σε σημείο που δεν πρέπει; Μην ανησυχείς. Το μωρομάντηλο θα σε σώσει και εδώ. Δοκίμασέ το και σε άλλου είδους λεκέδες στον τοίχο.

 

3. Ντεμακιγιάζ

Αν τελείωσε το καθαριστικό σου και δεν ξέρεις πώς να ξεβαφτείς, μην ψάξεις αλλού. Η λύση είναι στο ίδιο μικρό πακετάκι. Μόνο πρόσεξε τα μάτια σου. Το υγρό με το οποίο είναι ποτισμένα τα μαντηλάκια αυτά δεν είναι ειδικό και μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό αν το φέρεις μέσα στην ευαίσθητη περιοχή του ματιού.

 

4. Λεκέδες αποσμητικού

Σίγουρα θα έχεις καθυστερήσει κάποια στιγμή να πας στη δουλειά σου γιατί αντιμετώπισες το γνωστό ατύχημα του αποσμητικού, το οποίο αφήνει ένα έντονο λευκό σημάδι στα ρούχα όταν είναι φρέσκο. Δεν θα το ξαναπάθεις, αν έχεις πρόχειρο ένα πακετάκι μωρομάντηλα. Θα φύγει στη στιγμή.

 

Για να μην σε νοιάζει αν το σκυλάκι σου θέλει να κάθεται στο άσπροκαναπέ σου, πέρασέ του τα πόδια με ένα μωρομαντηλο.

5. Προσωπική υγιεινή

Είσαι όλη την ημέρα στους δρόμους και δεν προλαβαίνεις να κάνεις ένα ντουζάκι ενδιάμεσα; Μη νοιάζεσαι. Ένα  μωρομάντηλο θα σε φρεσκάρει στο λεπτό.

 

6. Υγιεινή των κατοικίδιων

Μπορείς να καθαρίζεις με αυτά τα ποδιά του σκύλου πριν μπει στο σπίτι μετά τη βόλτα. Ή ακόμη να περνάς με αυτό το τρίχωμά του για φρεσκάδα και μαζεύεις τις τρίχες που... του περισσεύουν για να μην βρεθούν εκεί που δεν πρέπει

 

7. Καθαρά παπούτσια στη στιγμή

Αν είσαι έξω και τελευταία στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι τα παπούτσια σου είναι τόσο πασπαλισμένα με σκόνη που έχουν χάσει το χρώμα τους, πέρασέ τα μια με ένα μωρομάντηλο και θα γίνουν σαν καινούρια.

 

Καθάρισε τους υαλοκαθαριστήρες με μωρομάντηλο, κάνε και το "κομμάτι"σου στον σύζυγο.

8. Προστάτευσε το μπάνιο σου

Αν καθαρίζεις κάθε φορά μετά το ντους σου τα πλακάκια με ένα μωρομάντηλο, θα γλιτώσεις τη συγκέντρωση βρώμας που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στην πορεία.

 

9. Καθαροί υαλοκαθαριστήρες

Αν έχουν βρωμίσει οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου, καθάρισέ τους με ένα μωρομάντηλο και αμέσως θα δεις... φως. Άσε που μπορείς να κάνεις και το "κομμάτι" σου στον σύζυγο!

 

10.  Ευαίσθητες περιοχές

Τελευταία, αλλά όχι μικρότερης σημασίας είναι μια ακόμη, πολύ προσωπική χρήση των μωρομάντηλων και σε αφορά αν έχεις το πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των αιμορροΐδων. Δοκίμασε να σκουπίζεσαι με μωρομάντηλο, αντί για το κανονικό χαρτί υγείας και θα αρχίσεις να... χαμογελάς.

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ