Κυριακή των Βαΐων και θα μαγειρέψεις ψάρια ; 5 κόλπα για να γλιτώσεις (όσο γίνεται) την ψαρίλα

08.04.2023
Κυριακή των Βαΐων και θα μαγειρέψεις ψάρια ; 5 κόλπα για να γλιτώσεις (όσο γίνεται) την ψαρίλα
Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αύριο είναι η "Κυριακή που τρων' τα ψάρια" κατά το έθιμο. Αν είναι μαγειρέψεις σπίτι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι "αυτή η μυρωδιά που δεν φεύγει με τίποτα", σου έχουμε μερικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν σίγουρα.

Νόστιμα τα ψάρια, όπως και να τα μαγειρέψεις, αλλά αυτή η ψαρίλα δεν φεύγει με τίποτα. Σα να "ποτίζει" μέχρι και τους τοίχους. Και καλά αν έχεις ψησταριά στην αυλή ή το μπαλκόνι, αν πρέπει να ανάψεις φούρνο τι γίνεται; Κι όμως, κάτι μπορεί να γίνει.

Ιδού μερικές ιδέες και χρόνια πολλά!

1. Το ξίδι κάνει θαύματα

Βάλε λίγο ξίδι μέσα σε ένα μπολ και άφησέ το δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύεις. Θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.

Όλοι οι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει

2. Λεμονάκι μυρωδάτο (όχι μόνο για να λαμποκοπά το πιάτο)

Την ώρα που μαγειρεύεις, ή αμέσως μετά, κόψε ένα λεμόνι στη μέσαη, βάλτο σε νερό και βράσε το για ένα τεταρτάκι. Η μυρωδιά του εξουδετερώνει αυτη της ψαρίλας εντυπωσιακά.

fish-grill.jpg

3. Με τη δύναμη της... πατάτας

Αυτό το σημείο αφορά κυρίως στα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα και σου φαίνεται ότι δεν θα ξεμυρίσουν ποτέ. Και το ξίδι και το λεμόνι βοηθάνε, όμως θα χρειαστείς τα... μεγάλα μέσα. Κόψε μια πατάτα στη μέση, πασπάλισέ τη με αλάτι και άφησέ τη μέσα στο "μυρωδάτο" δοχείο για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνεις. Στο τέλος, τρίψτο λίγο με αυτή. Θα δεις (ή μάλλον, θα μυρίσεις) τη διαφορά!

4. Κανέλα και πορτοκάλι, το τέλειο "αντίδοτο"

Αμέσως μόλις τελειώσεις το μαγείρεμα βάλε στο μάτι της κουζίνας λίγο νερό, κανε΄λα και φλούδες από πορτοκάλι (ή και μανταρίνι, ή και λεμόνι). Βράσε σε χαμηλή φωτιά για όση ώρα νομίζεις και θα μας θυμηθείς. Αν ρίξεις και λίγο ελληνικό καφέ μέσα θα το κάνεις "τούρμπο".

Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις

5. Διώξε τη μυρωδιά με άλλη μυρωδιά

Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ψαριού, δοκίμασε να αλλάξεις τη μυρωδιά -και, γιατί όχι και τη γεύση σου- με άλλο μαγείρεμα. Δοκίμασε ένα κέικ, για παράδειγμα (μη φοβάσαι, δεν θα πάρει εσάνς από το ψάρι) ή κάτι με καφέ, που επίσης απορροφά μυρωδιές, και άλλαξε τον αέρα σου.

Ακόμη και να μυρίζει λίγο, όμως, το σπίτι, ας μην τρελαθούμε, έτσι; Να είμαστε γεροί, πάνω από όλα, και οι μυρωδιές έρχονται και φεύγουν! Και του χρόνου, με υγεία, λοιπόν!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.04.2023 - 12:14