9 τρόποι με τους οποίους θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη... το σπίτι σου

02.06.2018
9 τρόποι με τους οποίους θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη... το σπίτι σου
Σοβαρά και επιστημονικά εμπεριστατωμένα σας ενημερώνουμε ότι το μέρος όπου ζεις μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο ευτυχισμένη. Χωρίς πλάκα.

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεις παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που νομίζεις. Γι' αυτό καλό είναι να το φροντίζεις όσο μπορείς περισσότερο. Ιδού και μερικά βασικά "μυστικά" που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία.

Βάψες τους τοίχους πράσινους ή κίτρινους

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου στο Άμστερνταμ, αυτές οι δυο αποχρώσεις προκαλούν πιο έντονα το συναίσθημα της ευτυχίας. Επειδή όμως είναι κάπως "τραβηγμένο" να τις χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σπίτι, ας αρκεστούμε σε μεμονομένα "χτυπήματα" σε μερικά δωμάτια. Πχ ένας τοίχος στο υπνοδωμάτιο, ή στην κουζίνα.

Φρέσκα λουλούδια στο σπίτι

Δενείναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι τα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι προκαλούν έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Οπότε μη διστάσεις. Μόνο καλό μπορούν να σου δώσουν.

Οι αναμνήσεις σου σε κάδρο

Έρευνα πανεπιστημίου στο Πόρτσμουθ υποστηρίζει ότι τα συναισθήματα που προκαλούνται όταν έχεις γύρω σου αγαπημένες φωτογραφίες από τη ζωή σου σε γεμίζουν ευτυχία και ηρεμία ασυναίσθητα!

Κεριά βανίλιας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε φορά που γυρίζεις σπίτι από μια αγχωτική μέρα θέλεις να ανάψεις κεριά και να χαλαρώσεις, άσχετο αν δεν το κάνεις τις περισσότερες φορές. Ε... να το κάνεις. Και αν επιλέξεις και άρωμα βανίλιας θα έχεις την ευτυχία στο... τσεπάκι.

"Αγαπημένο μου ημερολόγιο"

Σύχρονες ψυχολογικές μελέτες έχουν καταλήξει πως η συνήθεια να καταγράφεις τι κάνεις κάθε μέρα δεν λειτουργεί θετικά μόνο στο τωρινό συναίσθημά σου αποφορτίζοντας τις στιγμές, αλλά και σε αυτό του μέλλοντος. Μην καθυστερείς λοιπόν. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει εξωτερικά και ξεκίνα.

Οι τριχωτοί σου φίλοι

Δεν αποκαλούμε το σκύλο "τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου" τυχαία. Ολοένα και περισσότερες μελέτες υπογραμμίζουν το καλό που κάνουν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους, προφυλάσσοντάς τους από την κοινωνική απομόνωση και κατ' επέκταση βελτιώνοντας τη ζωή τους.

Το άρωμα των λουλουδιών

Μιλήσαμε νωρίτερα για την αξία των φρέσκων λουλουδιών στα συναισθήματα ευτυχίας, αλλά εκτός από τα άνθη αυτά καθαυτά, "δουλίτσα" κάνουν και τα αρώματά τους. Αιθέραια έλαια λοιπόν σε στικάκια ή ακόμη και στο μπάνιο και... χαμογέλα περισσότερο.

Η δύναμη του στρωμένου κρεβατιού

Όσο περίεργο και να σου ακούγεται αυτό δε φαντάζεσαι πόση σημασία έχει. Σκέψου να γυρίζεις σπίτι και να βρίσκεσαι μέσα σε ένα συμμαζεμένο περιβάλλον. Να βλέπεις ένα τακτοποιημένο και στρωμένο κρεβάτι. Μη γελάς... Δοκίμασέ το και μέτρα ευτυχία!!!

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

"Less is more" που λένε και οι... Εγγλέζοι. Ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι πραγματικά και δημιούργησε περισσότερο χώρο για όσα αξίζουν. Ανέπνευσε ελεύθερο χώρο και χαμογέλα περισσότερο.