Στόλισε το σπίτι για το Πάσχα χωρίς κόστος

07.04.2017
Με λίγη φαντασία θα μεταμορφώσεις εύκολα, γρήγορα και -το πιο σημαντικό- ανέξοδα, ένα παλιό καλάθι, ένα παιχνίδι, ένα βάζο ή μια γλάστρα σε όμορφα πασχαλινά στολίδια.

Στόλισε το δέντρο

Ποιος είπε ότι δέντρο έχουμε μόνο τα Χριστούγεννα; Πάρε ένα κλαδί από τον κήπο ή από το πάρκο καθώς θα γυρίζεις από τη δουλειά και στόλισέ το, αλλά αυτή τη φορά με... αβγά. Ψάξε για ένα κλαδί σχετικά ίσιο, που να έχει όμως 5-6 μικρότερα κλαράκια και κόψε τα φύλλα που μπορεί να έχει. Μπορείς επίσης να το βάψεις, άσπρο ή σε κάποια οποιαδήποτε παστέλ απόχρωση. Αφού στεγνώσει η μπογιά βάλε το κλαδί σε ένα βάζο ανάλογα με το ύψος του και ρίξε στη βάση του άμμο, πέτρες ή τα φύλλα που έκοψες, για ομορφιά. Κρέμασε τέλος στα κλαδιά πασχαλιάτικα στολίδια όπως κοτοπουλάκια, αβγουλάκια, λαδουδάκια κ.ο.κ.

Εναλλακτικά μπορείς φυσικά να στολίσεις ψηλά κλαριά μυγδαλιάς ή άλλου δέντρου, ή ακόμη και αυτά τα συνθετικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και διατηρούνται όλο τον χρόνο.

Η δύναμη στο... μπολ

Ένα όμορφο διακοσμητικό που μπορεί να στολίσει μικρούς χώρους όπως το χολ, στο κομοδίνο ή ακόμη και το WC είναι το εξής: Πάρε ένα μικρό άσπρο -ή άλλο χρώμα- μπολάκι και βάλε στη βάση του γρασίδι. Αληθινό γρασίδι από κήπο ή και τεχνητό -του εμπορίου. Βάλε χρωματιστά αβγά επάνω του (το ίδιο χρώμα ή ακόμη και πολύχρωμα) και μικρά λουλουδάκια ανάμεσά τους, και... έτοιμο.

Ο θησαυρός των παιδιών

Στο παιδικό δωμάτιο μπορείς να βρεις πραγματικούς θησαυρούς -και- για αυτή τη γιορτή. Πάρε ένα φορτηγάκι του γιου σου, γέμισέ το γρασίδι (αληθινό ή ψεύτικο), βάλε μέσα ένα πασχαλινό λαγουδάκι ή χρωματιστά αβγά και στόλισε όποιο μέρος του σπιτιού σου θέλεις.

Ψάξε στην κουζίνα

Το δωμάτιο αυτό δίνει πάντα τις περισσότερες και τις καλύτερες ιδέες. Ένα σουρωτήρι, ένα χρωματιστό μπολ, μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, θα κάνουν υπέροχη πασχαλιάτικη... δουλειά. Πάρε μερικά φύλλα από μαρούλι, λάχανο ή σπανάκι και στρώσε τα όμορφα στη βάση του σκεύους που έχεις διαλέξει. Στη συνέχεια, στρώσε κι άλλα λαχανικά, όπως καρότα, ντομάτες ή μελιτζάνες επάνω στα φύλλα και θυμήσου: "Όσο πιο χρωματιστό τόσο το καλύτερο". Ανάμεσα στα λαχανικά, κρύψε ένα μικρό λαγουδάκι μαζί με χρωματιστά αβγά και η γιορτινή σου σύνθεση είναι έτοιμη να στολίσει όποιο μέρος του σπιτιού σου θέλεις.

Λουλούδια παντού

Tο Πάσχα φέτος είναι Μαγιάτικο και η άνοιξη στην καλύτερη της ώρα. Φρόντισε, λοιπόν να το εκμεταλλευτείς και να γεμίσεις τον τόπο με λουλούδια... Και μη νομίζεις ότι θα ξοδέψεις έτσι μια περιουσία. Υπάρχουν και λουλούδια πολύ οικονομικά και... ανθεκτικά.
Το Πάσχα στο μπαλκόνι σου: Μπορείς να ακολουθήσεις τη λογική που αναφέραμε και πιο πάνω, μεταφέροντάς τη στο μπαλκόνι σου. Γέμισε τις γλάστρες σου με Πασχαλινά αβγά και τα διάφορα ζωάκια (πάλι) και δώσε άλλον αέρα στο σπίτι σου -και εξωτερικά.