Τζένη Μελιτά: Από τη Νομική στην TV | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
13:54
9/3/2015

Τζένη Μελιτά: Από τη Νομική στην TV

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι ένα κορίτσι με ευγένεια, χιούμορ, που με το μπρίο του κλέβει τις εντυπώσεις. Ο λόγος για την Τζένη Μελιτά την οποία βλέπουμε στο «ΦΜ Live».

Αν και σε βλέπουμε κάθε μέρα, οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές δεν γνωρίζουν τίποτα για σένα. Τι δεν ξέρουμε, λοιπόν, και θα ήθελες να μάθουμε;

Δεν ξέρω τι μπορεί κάποιος να γνωρίζει για μένα και τι όχι ή τι μπορεί να τον ενδιαφέρει να μάθει για μένα (γέλια). Ξεκίνησα και ήθελα να γίνω δικηγόρος, μπήκα στη Νομική, πήρα πτυχίο, μπήκα στον Δικηγορικό Σύλλογο, χάρηκε η γιαγιά μου, για να σκεφτώ στη συνέχεια πως ίσως τελικά να ήθελα κάτι άλλο και συγκεκριμένα σκέφτηκα πως ήθελα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.

Και κάπως έτσι ξεκίνησες να γράφεις σε περιοδικά, εφημερίδες...

Ναι, στην πορεία τα περιοδικά έκλειναν το ένα μετά το άλλο και στον δρόμο μου ήρθε ο ΣΚΑΪ, όπου εκεί συνεργάστηκα με τον Μάνο Βουλαρίνο στη «Συντέλεια», όπου με απόλυτη σοβαρότητα κάναμε αυτά που κάναμε σε αυτή την εκπομπή (γέλια).

Ο Φώτης και η Μαρία πώς ήρθαν στον δρόμο σου;

Εμαθα ότι αναζητούν συνεργάτες και έκανα πρόπερσι το καλοκαίρι ένα δοκιμαστικό, στο οποίο ήμουν με τη Μαρία. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πως υπήρξε μεταξύ μας μια μαγική επαφή. Μετά γνώρισα και τον Φώτη, τους έκανα, αποφάσισαν να με βάλουν στην ομάδα τους, θρίαμβος (ξαναχάρηκε η γιαγιά μου...) και έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ. Πάντως όλο αυτό με τη συγκεκριμένη συνεργασία είμαι σίγουρη πως ήταν καρμικό.

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των τηλεανθρώπων που αν και κάνουν αυτήν τη δουλειά εξακολουθούν να είναι... κανονικοί άνθρωποι;

Τι εννοείς, να πάθω... ψώνιο (γέλια); Πώς να την ακούσω; Προσωπικά θεωρώ πως απλώς κάνω τη δουλειά μου και τίποτα άλλο. Δημοσιογράφος είμαι και το να βγαίνω κάποια στιγμή στην τηλεόραση είναι κι αυτό ένα μέρος της δουλειάς μου. Αλλωστε, στο «ΦΜ» είμαστε όλοι μια παρέα. Ο Φώτης και η Μαρία είναι ο πυρήνας μας και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε μια παρέα που κινούμαστε γύρω τους.

Δεν έχεις το... ψώνιο της βασικής παρουσιάστριας;

Οχι, γιατί δεν είμαι παρουσιάστρια και δεν θέλω να γίνω παρουσιάστρια. Είμαι δημοσιογράφος και κάνω τη δουλειά μου.

Τι σου έχει μάθει η τηλεόραση;

Να βιάζομαι (γέλια)!

Εχει υπάρξει στιγμή που να μετάνιωσες, που άφησες πίσω σου τη δικηγορία;

Οχι, αλλά «μάθε τέχνη κι ασ' τηνε», όπως λέει και η παροιμία.

Νάνσυ Νικολαΐδου

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ