Τατιάνα Στεφανίδου: Φεύγουν ένας-ένας οι χορηγοί από την εκπομπή της λόγω Λιγνάδη | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
18:01
2/3/2021

Τατιάνα Στεφανίδου: Φεύγουν ένας-ένας οι χορηγοί από την εκπομπή της λόγω Λιγνάδη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών και η απάντηση της ίδιας.

Δύο είναι μέχρι τώρα οι επίσημες αποχωρήσεις χορηγών από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά της πάνω στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος για βιασμό κατά συρροή. Πιο συγκεκριμένα, πρώτη ήταν η εταιρεία υποδημάτων Nak Shoes, ενώ ακολούθησε και εταιρεία καλλυντικών Grigi.

Υπόθεση Λιγνάδη - Δώρα Χρυσικού: «Έχω στοιχεία ότι δεν ήσασταν στην Ιθάκη το 2015»

Και τα δυο brands έκαναν σχετική ανάρτηση μέσω social media. «Η εταιρεία NAK Shoes καθιστά σαφές ότι, διαφωνεί με την πολιτική της εκπομπής «ΤLive» με παρουσιάστρια την κυρία Τατιάνα Στεφανίδου για το κοινωνικό κίνημα #MeTooGR (ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης) και, αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας, έχει δρομολογήσει την απόσυρση της χορηγίας της από την εν λόγω εκπομπή», έγραψε στην ανακοίνωση της η πρώτη, ενώ η δεύτερη δήλσε πως "Το κίνημα #meetoo έχει την απεριόριστη υποστήριξη μας! Είμαστε δίπλα στα θύματα και στις οικογένειες τους".

Η παρουσιάστρια είχε περιγράψει την μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας: «Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Η μάσκα κρύβει, το πρόσωπο, ο σκούφος κρύβει τα μαλλιά, το βλέμμα όμως είναι ελεύθερο. Αυτό το βλέμμα είναι ένα βλέμμα που μιλάει. Είναι το βλέμμα του φόβου, της ανησυχίας, της απόγνωσης». Παράλληλα, σκληρή κριτική δέχθηκε και για την στάση της, σε ό,τι αφορά στην συνεργασία του Δημήτρη Λιγνάδη με τον Σπύρο Μπιμπίλα στην μεταγλώττιση της παιδικής σειράς «Στρουμφάκια», κατά για την οποία είχε σχολιάσει γελώντας: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο για τον Λιγνάδη. Η προφυλάκιση ή ότι τον γνώρισε ο Μπιμπίλας στα στρουμφάκια».

Η ίδια αποφάσισε να τοποθετηθεί μέσα από την εκπομπή της, λέγοντας:

«Θα ήθελα να πω κάτι εδώ, το οποίο αφορά σε fake news από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, που αφορούν στην εκπομπή. Εσείς με παρακολουθείτε καιρό, και όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πολύ καλά ότι εδώ και δύο μήνες, από τότε που ξεκίνησε το κίνημα MeToo από την πρώτη καταγγελία, της Σοφίας Μπεκατώρου, πάνε δύο μήνες, έχουμε ασχοληθεί κατά κόρον, παρουσιάζοντας θύματα, μαρτυρίες, καταγγελίες, παροτρύνοντας  τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, μιλώντας με δικηγόρους, βγάζοντας υποθέσεις. Ξέρετε λοιπόν εσείς οι τηλεθεατές της εκπομπής πώς ακριβώς έχουμε χειριστεί την υπόθεση. Κάποιοι παίρνοντας μία συγκεκριμένη φράση μου, την οποία αποφάσισαν να παραφράσουν δηλαδή να κάνουν μια ελεύθερη μεταφορική απόδοση των όσων είπα, σκοπίμως, και με δόλο, για να με πλήξουν, διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις  -που είναι ποινικό αδίκημα-  στο διαδίκτυο».

«Οι ψευδείς αυτές ειδήσεις δημιούργησαν ένα κλίμα και υπάρχει και κόσμος που μπορεί να μην έχει δει την εκπομπή, μπορεί να έχει δει ένα απόσπασμα που έχει ανέβει με την ελεύθερη ερμηνεία και εκεί δημιουργείται ένα κλίμα, ένας ντόρος, μια διάθεση να πετάξουμε ανθρώπους στην αρένα, μια ανθρωποφαγία, η οποία γίνεται σκόπιμα. Ξέρετε, τα fake news είναι επικίνδυνα. Κυκλοφορούν για πολλά πράγματα, όπως για τον κορονοϊό. Στο παρελθόν έχω δεχτεί λάσπη και fake news από Χρυσαυγίτες. Άνθρωποι που θέλουν να σπιλώσουν, χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Όσο για αυτό, θέλω θα σας πω ότι οι καταγγελίες θα γίνουν εκεί που πρέπει, και εναντίον αυτών που πρέπει, εναντίον αυτών που σκοπίμως και για συγκεκριμένους λόγους τα ξεκίνησαν και η αλήθεια θα λάμψει. Το Facebook και η Google τα τιμωρούν τα fake news. Είπαμε να μη δώσουμε σημασία σε αυτό το παραδιαδίκτυο, αλλά βλέπω ότι συνεχίζει να γίνεται πολύ στοχευμένα και αυτοί που το προκάλεσαν θα λογοδοτήσουν».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ