Συγκλονίζει η Τζολί: Ανακοινώνει ότι αφαίρεσε ωοθήκες & σάλπιγγες | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
9:12
24/3/2015

Συγκλονίζει η Τζολί: Ανακοινώνει ότι αφαίρεσε ωοθήκες & σάλπιγγες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δύο χρόνια μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί, η διάσημη ηθοποιός προχώρησε και στο δεύτερο μέρος της απόφασης που είχε πάρει τότε για τη ζωή της.

<p>Στην επιστολή/άρθρο που δημοσιεύτεται σήμερα στους New York Times με τίτλο <strong>"Το ημερολόγιο μιας χειρουργικές επέμβασης",  </strong>η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ εξηγεί ότι η<strong> κ

Στην επιστολή/άρθρο που δημοσιεύτεται σήμερα στους New York Times με τίτλο "Το ημερολόγιο μιας χειρουργικές επέμβασης", η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ εξηγεί ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ενδέχεται να επιδέχεται διαφορετικής αντιμετώπισης:

"Ένα τεστ θετικό για BRCA δεν σημαίνει αυτόματα χειρουργείο. Κάποιες γυναίκες το αντιμετωπίζουν με αντισυλληπτικά χάπια ή με εναλλακτικές θεραπείες, κάνοντας παράλληλα τακτικές προληπτικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος χειρισμού της κατάστασης. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις τι επιλογές έχεις και να πάρεις τις αποφάσεις σου ανάλογα με τη δική σου ξεχωριστή περίπτωση".

Όμως όταν ανιχνευτεί κάτι ύποπτο όπως στη δική της περίπτωση, η διάσημη ηθοποιός τονίζει ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και τότε το χειρουργείο είναι ίσως η μόνη σωτηρία. Έτσι, όλοι οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύτηκε συμφώνησαν ότι έχριζε άμεσης αφαίρεσης ωοθηκών και σαλπίγγων, κυρίως λόγω του ότι τρεις γυναίκες στην οικογένειά της είχαν πεθάνει από καρκίνο.

"Οι γιατροί μου υπογράμμισαν ότι θα έπρεπε να κάνω το προληπτικό χειρουργείο περίπου 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο καρκίνος στις συγγενείς μου. Ο καρκίνος ωοθηκών της μητέρας μου διαγνώστηκε όταν εκείνη ήταν 49. Εγώ είμαι 39".

"Την περασμένη εβδομάδα έκανα την αφαίρεσεη λαπαροσκοπικά. Υπήρχε ένας καλοήθης όγκος στη μία ωοθήκη, όμως κανένα ίχνος καρκίνου σε άλλον ιστό", αποκάλυψε η Τζολί εξηγώντας ότι μετά το χειρουργείο της τοποθετήθηκε αυτοκόλλητο επίθεμα οιστρογόνων και τοποθετήθηκε μέσα στη μήτρα της ειδικό σπείραμα με προγεστερόνη, ώστε να αποτραπεί η περίπτωση ανάπτυξης καρκίνου στο συγκεκριμένο σημείο.

"Επέλεξα να κρατήσω τη μήτρα μου γιατί δεν έχω οικογενειακό ιστορικό σε αυτό το όργανο", συνεχίζει η Αντζελίνα συμπληρώνοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί τελείως και ότι γενετικά συνεχίζει να είναι επηρεπής στον καρκίνο. "Θα ψάξω φυσικούς τρόπους για να τονώσω το ανοσοποιητικό μου. Νιώθω θηλυκή και σίγουρη για τις αποφάσεις που παίρνω τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν θα πουν ποτέ 'Η μαμά μου πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών'".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ