Συγκλονίζει η Τζολί: Ανακοινώνει ότι αφαίρεσε ωοθήκες & σάλπιγγες | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
9:12
24/3/2015

Συγκλονίζει η Τζολί: Ανακοινώνει ότι αφαίρεσε ωοθήκες & σάλπιγγες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δύο χρόνια μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί, η διάσημη ηθοποιός προχώρησε και στο δεύτερο μέρος της απόφασης που είχε πάρει τότε για τη ζωή της.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Αν και λίγο νωρίτερα από ότι το προγραμμάτιζε, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) αφαίρεσε τις ωoθήκες και τις σάλπιγγές της και περιγράφει το χρονικό της επέμβασης στους σημερινούς <a href= http:/

Αν και λίγο νωρίτερα από ότι το προγραμμάτιζε, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) αφαίρεσε τις ωoθήκες και τις σάλπιγγές της και περιγράφει το χρονικό της επέμβασης στους σημερινούς New York Times σε ένα κείμενο που συγκλονίζει.

"Πριν από δυό χρόνια έγραψα για την επιλογή μου να κάνω μια προληπτική διπλή μαστεκτομή. Μία απλή εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι έφερα μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA. Μου είπαν ότι έχω 87% πιθανότητες να προσβληθώ από καρκίνο του στήθους και 50% από καρκίνο των ωοθηκών. Έχασα τη μαμά μου, τη γιαγιά μου και τη θεία μου απο καρκίνο.

Ήθελα και άλλες γυναίκες με τον ίδιο κίνδυνο να γνωρίσουν τις εναλλακτικές που έχουν. Υποσχέθηκα να ενημερώνω με κάθε γνώση που θα ήταν χρήσιμη, συμπεριλαμβανομένης και της επόμενης προληπτικής επέμβασης, αυτή της αφαίρεσης των ωοθηκών και των σαλππίγγων μου.

Το σχεδίαζα αρκετό καιρό. Πρόκειται για μια επέμβαση λιγότερο σύνθετη από τη μαστεκτομή αλλά με πιο σοβαρές επιπτώσεις. Βάζει μια γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση. Ετσι, προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για την πιθανότητα της ορμονικής υποκατάστασης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα μήνες μέχρι να έρθει η στιγμή για το νυστέρι.

Ομως, πριν από δύο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου.'Η CA-125 είναι φυσιολογική', μου είπε και ανέπνευσα με ανακούφιση. Αυτή η εξέταση μετρά την πρωτεΐνη CA-125 στο αίμα και εντοπίζει τον καρκίνο των ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου.

Ομως μου είπε κι άλλα: 'Υπάρχουν αρκετοί υψηλοι δείκτες που φανερώνουν την ύπαρξη φλεγμονής και θα μπροούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου στα αρχικά στάδια που μας έχει ξεφύγει', είπε. Ηθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου.

Σκέφτηκα όλα όσα φαντάζομαι θα ένιωθαν και χιλιάδες άλλες γυναίκες. Είπα στον εαυτό μου να μείνει ήρεμη, δυνατή και ότι δεν είχα λόγο να πιστεύω ότι δεν θα κατάφερνα να ζήσω για να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να γνωρίσω τα εγγόνια μου.

Τηλεφώνησα τον σύζυγό μου στη Γαλλία, ο οποίος μπήκε αμέσως στο αεροπλάνο και ήρθε. Το όμορφο κομμάτι αυτών των καταστάσεων στη ζωή είναι ότι υπάρχει τόση διαύγεια. Τα πράγματα γίνονται άσπρο-μαύρο και είναι λυτρωτικό. Ξέρεις για ποιον λόγο ζεις και τι αξίζει.

Την ίδια μέρα πήγα να δω τη χειρουργό μου, που είχε κουράρει και τη μητέρα μου. Την είχα δει τελευταία φορά τη μέρα που πέθανε η μητέρα μου και εκείνη δάκρυσε μόλις με είδε: 'Είσαι ίδια με εκείνη' μου είπε και λύγισα. Όμως, χαμογελάσαμε και αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Τίποτα στην εξέταση και τον υπέρηχο δεν ήταν ανησυχητικό. Ήταν ανακουφιστικό, γιατί αν ήταν καρκίνος θα ήταν στα αρχικά στάδια. Αν ήταν κάπου αλλού στο στο σώμα μου, θα το ήξερα σε πέντε μέρες. Πέρασα αυτές τις πέντε μέρες σε παραζάλη, παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου των παιδιών μου, δουλεύοντας, προσπαθώντας να μείνω ήρεμη.

Τα αποτελέσματα του σπινθηρογραφήματος και της αξονικής ήταν αρνητικά για καρκίνο. Ήμουν χαρούμενη αν και λόγω ραδιενέργειας από την εξέταση δεν μπορούσα να αγκαλιάσω τα παιδιά μου. Υπήρχε ακόμη μια πιθανότητα καρκίνου σε αρχικό στάδιο αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην πιθανότητα ενός όγκου. Προς μεγάλη μου ανακούφιση, είχα ακόμη την επιλογή να αφαιρέσω τις ωοθήκες και τις σάλπιγγές μου και επέλεξα να το κάνω".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ