Στον άσο οι κληρονόμοι της Άν Νικόλ Σμιθ | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:06
22/3/2010

Στον άσο οι κληρονόμοι της Άν Νικόλ Σμιθ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Το δικαστήριο δεν δικαίωσε την Άν
Το δικαστήριο δεν δικαίωσε την Άν
Σύμφωνα με επίσημη απόφαση δικαστηρίου, ο ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος που στα τελευταία χρόνια της ζωής του παντρεύτηκε την πρώην στριπτιτζού, δεν σκόπευε ποτέ να της αφήσει μέρος της περιουσίας του.Σύμφωνα με επίσημη απόφαση δικαστηρίου, ο ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος που στα τελευταία χρόνια της ζωής του παντρεύτηκε την πρώην στριπτιτζού, δεν σκόπευε ποτέ να της αφήσει μέρος της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ (J. Howard Marshall) είχε "σώας τα φρένας" και δεν βρισκόταν υπό καμία πίεση όταν συνέταξε τη διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε την $1,6 δις (€1.2 δις) στον γιο του Ε. Πιρς  Μάρσαλ (E. Pierce Marshall) και τίποτα στην Αν Νικόλ Σμιθ (Anna Nicol Smith).

Η απόφαση αυτή ήταν και η τελευταία εξέλιξη σε μια δικαστική διαμάχη 15 ετών. Η Σμιθ είχε υποστηρίξει ότι ο σύζυγός της είχε υποσχεθεί ότι θα της έδινε περισσότερα από $300 εκατομ. (€220 εκατομ.) ακόμη και χωρίς αυτό να είναι γραμμένο κάπου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η διαμάχη αυτή ξεκίνησε από ένα τοπικό δικαστήριο στο Χιούστον, κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής και στο μεταξύ, και οι δύο αντίδικοι έχουν πεθάνει!

Ο Κεντ Ρίτσλαντ (Kent Richland), δικηγόρος της περιουσίας της Σμιθ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις εφέσεις, για διαφορετικούς όμως λόγους από αυτούς που είχε στην αρχή.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ την εποχή του γάμου τουμε την Άν Νικόλ Σμιθ. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο δεν σκόπευεποτέ να αφήσει τίποτα στη γυναίκα του.
Ο δισεκατομμυριούχος Τζ. Χάουαρντ  Μάρσαλ την εποχή του γάμου του με την Άν Νικόλ Σμιθ. Όπως  αποφάσισε το δικαστήριο δεν σκόπευε ποτέ να αφήσει τίποτα στη γυναίκα του.

Η απόφαση -αν παραμείνει έτσι δηλαδή- φέρνει άσχημα νέα για τον πρώην φίλο της Σμιθ, Λάρι  Μπίρκχεντ (Larry Birkhead) και την 3χρονη κόρη τους Ντανιελίν (Dannielynn). Η μικρούλα θεωρείται σήμερα κληρονόμος της Άννα-Νικόλ μετά τον θάνατό της. Θυμίζουμε ότι το πρώην κουνελάκι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2008 σε ηλικία 39 ετών.

Η ιστορία του παράδοξου ζευγαριού Μάρσαλ ξεκίνησε στο στιπτιτζάδικο του Χιούστον όπου δούλευε η Σμιθ. Εκεί γνώρισε και τον ηλικιωμένο δισεκατομμυριούχο με το οποίο παντρεύτηκε το 1994, όταν εκείνος ήταν 89 και εκείνη 26. Ο Μάρσαλ πέθανε την επόμενη χρονιά και μέσω της διαθήκης του, άφησε όλη την περιουσία του στον γιο του.

Η Σμιθ πρόσβαλε τη διαθήκη υποστηρίζοντας ότι ο γιος Μάρσαλ εξανάγκασε τον πατέρα του να μην συμπεριλάβει την ίδια στη διαθήκη, αντίθετα στη δική του διάθεση. Έλεγε μάλιστα ότι πέρα από τα $7 εκατομμύρια σε μετρητά και δώρα που της είχε δώσει κατά τη διάρκεια του 14μηνου γάμου τους, εκείνος της είχε υποσχεθεί περισσότερα από $300 εκατομμύρια.

Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στο δικαστήριο, η λυπημένη χήρα, δήλωσε χρεοκοπία. Στο τέλος του 2000, το δικαστήριο τη δικαίωσε με $475 εκατομμύρια τα οποία όμως το ομοσπονδιακό δικαστήριο της μείωσε σε $90 εκατομμύρια το 2002.

Ο Λάρι Μπίρκεντ και η μικρήΝτανιελίν, η οποία μετά τον θάνατοτης μητέρας της, θεωρείται και επίσημα κληρονόμος της.
Ο Λάρι Μπίρκεντ και η μικρή Ντανιελίν, η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της, θεωρείται και  επίσημα κληρονόμος της.

Μεταξύ αυτών των δύο αποφάσεων, τον Μάρτιο του 2001, το ορκωτό δικαστήριο του Χιούστον αποφάσισε κατά της Σμιθ, υποστηρίζοντας ότι ο συγχωρεμένος άντρας της τα είχε 400 όταν έπαιρνε την απόφαση που πήρε.

Από εκείνη τη στιγμή, οι δύο πλευρές δεν σταμάτησαν να παλεύουν για τη... δικαίωση.

Η Σμιθ θεωρούσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου χρεοκοπιών που είχε προηγηθεί είχε μεγαλύτερη ισχύ, ενώ ο Πιρς Μάρσαλ το αντίθετο.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οι αντίδικοι πέθαναν. Η σύζυγος και τα παιδιά του νεότερου Μάρσαλ πάντως, μετά την τελευταία υπέρ τους απόφαση, δήλωσαν ικανοποιημένοι που κατά κάποιον τρόπο ήρθε η δικαίωση για τον δικό τους άνθρωπο.

 


 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ