Σπύρος Μπιμπίλας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Λυπάμαι... Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα... 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή...» | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
9:28
26/2/2021

Σπύρος Μπιμπίλας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Λυπάμαι... Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα... 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή...»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
(photo: NDP Photo Agency)
<p>(photo: NDP Photo Agency)</p>

Με μία ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ απευθύνεται στον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος, για την ιστορία, κατηγόρησε τον ίδιο και το σωματείο ως συν-υπεύθυνους για την "κατασκευή" της υπόθεσης εις βάρος του -αφού τον χαρακτήρισε "μέτριο ηθοποιό" πρώτα!

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται, ως γνωστόν στη φυλακή, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή του ενώπιων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Το απολογητικό του υπόμνημα δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα από τα σημεία που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εκείνο όπου εξηγείται το πώς, κατά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, ξεκίνησε η όλη "ιστορία".

Ιδού το εν λόγω κομμάτι της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη που αφορά στον Σπύρο Μπιμπίλα και τους ηθοποιούς του Σωματείου:

Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας.

 

Αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε, με τον τρόπο του, στις κατηγορίες προς τον ίδιο και τα μέλη του Σωματείου του οποίου προεδρεύει ως εξής:

 

 

Και μετά την ανακοίνωση της απόφασης για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κύριος Μπιμπίλας, ο οποίος, αδιαμφισβήτητα έχει επιτελέσει τέραστιο έργο τον τελευταίο καιρό, εξέφρασε δημόσια τα συναισθήματά του τονίζοντας ότι για πρώτη μέρα ύστερα από πολύ καιρό θα κοιμηθεί ήρεμος: ανακούφιση, ευγνωμοσύνη για την αγάπη που εισπράτει και ελπίδα ότι η άνοιξη θα ξανάρθει.

 

 

Λίγο αργότερα, προχώρησε σε μια ακόμη ανακοίνωση απευθυνόμενος στον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη, γυρίζοντάς τον πολλά χρόνια πίσω, όταν ξεκινούσαν και οι δυο την καριέρα τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ