Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση από Ολυμπιονίκη στα 16 της χρόνια: «Ευτυχώς άκουσε το Όχι που του είπα» | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:03
22/7/2021

Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση από Ολυμπιονίκη στα 16 της χρόνια: «Ευτυχώς άκουσε το "Όχι" που του είπα»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έξι μήνες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού, γεγονός που, στην ουσία, σήμανε την έναρξη του ελληνικού κινήματος #metoo, η ελληνίδα Ολυμπιονίκης κάνει μια ακόμη σημαντική αποκάλυψη.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε δημόσια τον βιασμό που υπέστη πριν από 20 χρόνια και το γεγονός αυτό ξεσήκωσε μέγα σάλο, προκαλώντας ένα τσουνάμι αντιδράσεων αλλά και αποκαλύψεων.

Σήμερα, μέσα από μία συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα "Τα Νέα" και τη Ζωή Λιάκα αποκαλύπτει πως πριν από αυτό το περιστατικό, «ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού» τής είχε επιτεθεί σεξουαλικά, όμως δέχτηκε την άρνησή της.

 

Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω.

 

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε τι έγινε αφού περιέγραψε όλο το περιστατικό στον πατέρα της. Μην μπορώντας να πιστέψει ο άνθρωπος πως όντως κάποιος είδε το 16 ετών κοριτσάκι του σεξουαλικά της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», εξήγησε η Σοφία Μπεκατώρου, ταράζοντας ακόμη μία φορά τα νερά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ