Σοφία Μανωλάκου: Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
10:04
21/2/2021

Σοφία Μανωλάκου: "Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
(photo: @jiorjiajester via instagram)
<p>(photo: @jiorjiajester via instagram)</p>

Η ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή φέτος μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά "Έξαψη" του Mega μοιράζεται τη δική της εμπειρία στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Η Σοφία Μανωλάκου μίλησε στην εφημερίδα Secret για τη ζωή της. Μάθαμε πώς η ενασχόλησή της με το θέατρο ξεκίνησε στα 7 της χρόνια όταν η μητέρα της την έγραψε σε ένα θεατρικό εργαστηρι, αλλά πως 10 χρόνια αργότερα έδωσε κανονικά πανελλήνιες και πέρασε σε μια "συμβατική σχολή", όπως αναφέρει η ίδια, αλλά " η καρδιά της είχε άλλα σχέδια".

Τριτοετής φοιτήτρια του Οικονομικού συμμετείχε στις εξετάσεις υποκριτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και από εκεί και πέρα πήρε τον δρόμο που αγαπούσε. «Είναι η μόνη εγκατάλειψη στη ζωή μου που δεν μετάνιωσα» θα πει χαρακτηριστικά για το ότι δεν τελειώσε ποτέ τη σχολή της.

Και η ζωή σε αυτό τον χώρο πώς είναι;

«Η επιβίωση του ηθοποιού είναι δύσκολη, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν δίνω σημασία στις δυσκολίες, αλλά στη χαρά που μου δίνει αυτό που κάνω. Όσο για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια δεν έχω αντιληφθεί ανταγωνισμό. ίσως γιατί εγώ δεν είμαι ανταγωνιστική», απαντά, ενώ τοποθετείται και σχετικά με το μεγάλο θέμα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

«Οι αποκαλύψεις – καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση τη γεμίζουν αισιοδοξία πως θα "καθαρίσει" ο χώρος και σύντομα [...] Νομίζω είναι η χρονιά της επανεκκίνησης καιρός για επανεξέταση. Καιρός ήταν από κάποιον χώρο να ξεκινήσει η δημοσιοποίηση τέτοιων φαινομένων και να αποτελέσουν παράδειγμα. Ελπίζω από εδώ και πέρα να δρουν το θάρρος και άνθρωποι που δεν εκτίθενται στα μέσα να βγουν και να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά».

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, η Σοφία Μανωλάκου, μοιράστηκε και μια δική της εμπειρία που αφορά σε λεκτική βία που υπέστη από γυναίκα συνάδελφό της.

«Έχω αντιμετωπίσει λεκτική βία και μάλιστα από γυναίκα. Με περιφρονούσε, με κορόιδευε μπροστά σε συναδέλφους μειώνοντάς με μόνο και μόνο για να κάνει χιούμορ και να φανεί έξυπνη στους άλλους. Υπήρχαν φορές που δεν έβγαινα από το καμαρίνι μόνο και μόνο για να μην την συναντήσω εκτός σκηνής. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα έβαλα με τον εαυτό μου. Πίστεψα πως εγώ φταίω που με κοροϊδεύει. Μου πήρε αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν το είχα εγώ αλλά εκείνη» είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι αυτό τον καιρό βλέπουμε τη Σοφία Μανωλάκου ως "Βίκυ Βούλγαρη" στη σειρά του Mega "Εξαψη".

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ