Πόλεμος πάνω από τον τάφο του Μητροπάνου - Όλο το παρασκήνιο! | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
14:23
8/3/2016

"Πόλεμος" πάνω από τον τάφο του Μητροπάνου - Όλο το παρασκήνιο!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Δημήτρης Μητροπάνος “έφυγε” από τη ζωή. Και σήμερα, πάνω από τον τάφο του – στην κυριολεξία – γίνεται ένας... πόλεμος! 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, η χήρα του τραγουδιστή, Βένια στις 10 Φεβρουαρίου, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων, «να μη συντελεστεί η εκταφή και να παραμείνει ο τάφος εσαεί, δεδομένου ότι ο αείμνηστος, όπως μαρτυρείται στον Τύπο αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο συλλογικό πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να παραμείνει επισκέψιμος ο τόπος της τελευταίας του κατοικίας».


Το σημείωμα, όπως αναφέρει πάντα το δημοσίευμα, συνυπογράφουν οι κόρες Αναστασία και Μυρσίνη και η αδελφή του Σμαράγδα, ενώ καταλήγει: «ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεισέφερε στον πολιτισμό από το δικό του μετερίζι για πάνω από 45 χρόνια και θεωρούμε εύλογο αίτημα την παραμονή του τάφου του εσαεί στο σημείο, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση».
Το αίτημα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη.

 


Πάντως, όπως πάντα αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον κανονισμό του κοιμητηρίου, η ανακομιδή των οστών γίνεται μετά από 3 χρόνια, ωστόσο, είναι δεκτή η παράταση εκταφής για ένα μόνο έτος, αν το ζητήσει η οικογένεια του θανόντα.

 

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές δόθηκε παράταση ταφής έως τις 12/04/2016 αλλά «τα ανωτέρω τέλη παράτασης ταφής δεν έχουν πληρωθεί».

 

Η υπηρεσία του δήμου αναφέρει πως ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα να παραχωρούνται τάφοι τριετίας τιμής ένεκεν για να θάβονται πρόσωπα «και μόνον αυτά, με εθνική κοινωνική και πολιτική δράση που πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στο Έθνος».
 

Η υπηρεσία δεν εισηγείται θετικά ή αρνητικά, ενώ δεν υπάρχει και εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που προφανώς υπολειτουργεί.
Οι πληροφορίες θέλουν την λύση να δίνεται από την παράταξη Καμίνη, που θα εισηγηθεί θετικά, ζητώντας και από τις άλλες πλευρές ανάλογη στάση.
Οι τάφοι τριετίας στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών παραχωρούνται με τέλη που κυμαίνονται μεταξύ 1.250-1.850 ευρώ, ενώ οι οικογενειακοί που αγοράζονται κοστίζουν και πάνω από 80.000 ευρώ. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ