Ούτε Βουγιουκλάκη ούτε Καρέζη: Ιδού ο πρώτος μεγάλος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου! | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:44
9/7/2020

Ούτε Βουγιουκλάκη ούτε Καρέζη: Ιδού ο πρώτος μεγάλος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου να μεσουράνησαν για πάνω από 3 δεκαετίες τη χρυσή εποχή,  όμως ο πρώτος σταρ του cinema δεν προέκυψε από εκείνη την περίοδο. 

Όταν ξεκίνησε ο ελληνικός κινηματογράφος επί ελληνικού εδάφους υπήρξε ένας ηθοποιός ο οποίος κέρδισε την καρδιά του κοινού και έκανε τη διαφορά. Όπως αποκάλυψε ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Μιχαήλ Μιχαήλ αποτέλεσε τον πρώτο μεγάλο «σταρ» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Έλληνας “Τσάρλι Τσάπλιν” διένυσε αρκετά χιλιόμετρα στον κινηματογράφο αλλά λίγα χρόνια μετά την Κατοχή πέθανε ξεχασμένος και μόνος. 

Δείτε ακόμη: «Η θεία απ’ το Σικάγο»: Έχεις δει πως είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία; [Φωτογραφίες]

Γεννημένος το 1895  ανακάλυψε γρήγορα την αγάπη του για την υποκριτική και σύντομα έκανε την εμφάνιση του σε σημαντικούς θιάσους της εποχής. Ξεχώρισε για τους κωμικούς του ρόλους και στη διάρκεια της δεκαετίας του ’20 πρωταγωνίστησε σε 5 ταινίες (κωμωδίες), του βωβού κινηματογράφου: «Ο Μιχαήλ δεν έχει ψιλά», «Ο έρως της Κοντσέττας σώζει τον Μιχαήλ», «Ο γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ», το «Όνειρο του Μιχαήλ», και ο «Τυχερός». Οι κριτικοί της εποχής μιλούσαν για Έλληνα Τσάρλι Τσάπλιν. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ