Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα την έκδοση του Πολάνσκι | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:45
23/10/2009

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα την έκδοση του Πολάνσκι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ο Πολάνσκι την εποχή της σύλληψης του, σε φωτογραφία από το ντοκιμαντέρ "Wanted and Desired".
Ο Πολάνσκι την εποχή της σύλληψης του, σε φωτογραφία από το ντοκιμαντέρ  Wanted and Desired .
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου δικαιοσύνης, οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως σήμερα, την έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι (Roman Polanski) για την υπόθεση παιδεραστίας του 1977, για την οποία παραμένει φυγόδικος όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου δικαιοσύνης, οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως σήμερα, την έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι (Roman Polanski) για την υπόθεση παιδεραστίας του 1977, για την οποία παραμένει φυγόδικος όλο αυτό το διάστημα.

Τώρα αναμένεται η σχετική απόφαση του υπουργείου, που θα βασιστεί τόσο στο κατηγορητήριο, όσο και στη δικογραφία που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι του σκηνοθέτη. Αναλόγως του αποτελέσματος και τα δύο μέρη μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση αυτή, φτάνοντας μέχρι το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Όπως αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα από το Associated Press, η σύλληψη του Πολάνσκι στις 26 Σεπτεμβρίου στην Ελβετία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, έγινε με την υπόδειξη των ελβετικών αρχών που ειδοποίησαν του Αμερικάνους ότι επρόκειτο να αφιχθεί στη Ζυρίχη τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Προηγουμένως οι Αμερικάνοι εξέταζαν το ενδεχόμενο να ζητήσουν την σύλληψή του από την Αυστρία, αλλά για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο προτίμησαν να συνεργαστούν με τους Ελβετούς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, αυτή η προτίμηση των Αμερικανών βασίστηκε στην εκτίμηση ότι οι ελβετικές αρχές θα ήταν πιο πρόθυμες να συνεργαστούν, προκειμένου να ισοφαρίσουν το γεγονός ότι οι ελβετικές τράπεζες καλύπτουν πολλούς πλούσιους Αμερικανούς που διατηρούν εκεί ανώνυμους λογαριασμούς, ενθαρρύνοντας τους να φοροδιαφεύγουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο 76χρονος, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, αναμένοντας τις εξελίξεις, ενώ η υπόθεση έχει επιβαρύνει και την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τους νομικούς εμπειρογνώμονες πάντως, όσο περισσότερο αντιστέκεται ο Πολάνσκι στην διαδικασία έκδοσής του, ασκώντας εφέσεις, τόσο περισσότερο αργήσει να απελευθερωθεί.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ