Ντάριλ Χάνα: η άγνωστη μάχη της με τον αυτισμό | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
11:01
26/9/2013

Ντάριλ Χάνα: η άγνωστη μάχη της με τον αυτισμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της διαταραχής που προσπαθούσε να κρύψει.

Μιλώντας στο περιοδικό "People", η Ντάριλ Χάνα (Daryl Hannah) αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν παιδί και χρειάστηκε να παλέψει με μια "εξουθενωτική συστολή" που προέκυψε ως συνέπεια της διαταραχής, όλα τα χρόνια της ζωή της.

Στα 52 της χρόνια σήμερα, η ηθοποιός που έγινε διάσημη μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες "Η Γοργόνα", "Μπλέιντ Ράνερ", "Γουολ Στριτ", "Ανθισμένες Μανόλιες", "Κιλ Μπιλ" κ. α., αντιμετωπίζει πολύ ομαλά τα όποια συμπτώματα.

Υπήρξαν όμως εποχές, ειδικά τον καιρό που "ανέβαινε" στον ουρανό των αστεριών του Χολιγουντ, που ήταν "άσχημα".

"Δεν υπήρξα ποτέ άνετη να βρίσκομαι στο επίκεντρο της προσοχής", παραδέχτηκε η ξανθιά ηθοποιός που μεταξύ άλλων έβγαινε κάποια περίοδο με τον Τζον Κένεντι Τζούνιoρ, προσθέτοντας ότι "όλο αυτό τη φρίκαρε τελείως".

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, η Χάνα θυμάται τις στιγμές που ντρεπόταν τόσο πολύ που το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να κουνά το κεφάλι της ρυθμικά μπρος πίσω, επί ώρα, συνέχεια…

Η Ντάριλ Χάνα στον ρόλο που την έκανε ευρέως γνωστή το 1984, στο πλευρό του Τομ Χανκς.
Η Ντάριλ Χάνα στον ρόλο που την έκανε ευρέως γνωστή το 1984, στο πλευρό του Τομ Χανκς.

Τον καιρό που ξεκινούσε στη βιομηχανία η Ντάριλ ήταν έφηβη και έκρυβε τον αυτισμό της από τους παραγωγούς αρνούμενη, όμως, πάντα να κάνει συνεντεύξεις ή να συμμετέχει σε προωθητικές ενέργειες για διάφορες ταινίες "όχι γιατί ήμουν υπεράνω, αλλά γιατί έτρεμα από φόβο", όπως παραδέχτηκε η ίδια.

Τώρα, η Ντάριλ Χάνα, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο αλλά όχι ως ηθοποιός αφού έχει βρει το "κάλεσμά" της στον ακτιβισμό με εστίαση στα οικολογικά "θέματα" του πλανήτη. Ωστόσο, αυτού του είδους η προσοχή δεν φαίνεται να της δημιουργεί πρόβλημα πια, ενώ, όπως έχει παραδεχτεί η ίδια "το ελέγχει καλύτερα".

Ζ. Κ.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ