Μπ. Μάλφα: Για να ζήσω τα παιδιά μου πρέπει να δουλέψω | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
15:13
1/2/2011

Μπ. Μάλφα: "Για να ζήσω τα παιδιά μου πρέπει να δουλέψω"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στις επάλξεις για μία ακόμα φορά η Μπέσυ Μάλφα, με μια μουσικοθεατρική κωμωδία την οποία... βάφτισε «Πειρατές». Δηλώνει οργισμένη και θυμωμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν και αυθόρμητη και ειλικρινής μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ξετυλίγει τις απόψεις της για την Ελλάδα του σήμερα και τα «λαμόγια», ενώ λάμπει ολόκληρη όταν μιλάει για το σύζυγό της, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, και τα τρία υπέροχα παιδιά τους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Τι έχουμε να δούμε αυτή τη φορά από σας στους «Πειρατές»;

«Μια μουσικοχορευτική κωμωδία, απρόβλεπτη, ανατρεπτική, που έχει γίνει με πολύ κέφι. Είμαστε από πέρυσι ομάδα με τους ηθοποιούς. Οι Πειρατές είναι πρόφαση για να σχολιάσουμε την κοινωνική πραγματικότητα. Στο LIDO οι ταμειακές μηχανές χτυπάνε άδειες κι επειδή η διευθύντρια απολύει κάποιον από αυτούς, κάνουν ανταρσία, μεταμορφώνουν σε πειρατικό καράβι το LIDO και ξεκινούν να βρουν το θησαυρό που θα σώσει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Επειδή είναι λαμόγια οι Πειρατές όπως όλοι οι Έλληνες, κοιτάζει ο καθένας να αρπάξει το θησαυρό για την πάρτη του. Μέχρι να καταλήξουν ότι ο θησαυρός βρίσκεται στον Πειραιά, στο σπίτι τους».

Έχετε μια ευτυχισμένη οικογένεια, επαγγελματική καταξίωση και οικονομική άνεση...

«Οικονομική άνεση όχι, δεν έχω. Δεν κερδίζουν τόσο πολλά οι ηθοποιοί όσο θέλει να νομίζει ο κόσμος. Είμαι ταπεινός και σεμνός άνθρωπος. Υπάρχει μια καλή διαχείριση των οικονομικών. Αυτό είναι θέμα επιλογών και εξυπνάδας, αλλά το δύσκολο είναι να έχουμε την υγεία μας. Ποθώ και ελπίζω να είναι καλά η οικογένειά μου. Αυτό με ενδιαφέρει».

Ποια είναι η σχέση με τις κόρες και ποια με το γιο σας;

«Είναι σχέση ενηλίκων και με τους τρεις, με όλα η ίδια. Δεν τα αντιμετώπισα ως ανόητα ως μωρά, τους μιλούσα από νεογέννητα σαν να ήταν ενήλικες κι αυτό με ωφέλησε πολύ, διότι έχω απέναντί μου ώριμους ανθρώπους  ακόμα και το μικρό, που είναι 5 ετών. Υπάρχει μια ωριμότητα και μια παιδικότητα από όλους. Η σχέση είναι ισότιμη και δίκαιη. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένα και τα τρία αυτή τη στιγμή. Αύριο δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αγαπάω και τα τρία παιδιά μου το ίδιο».

Υπάρχει μυστικό για μια υγιή σχέση;

«Το μυστικό είναι στην επιλογή του ανθρώπου που θα διαλέξουμε για να πορευτούμε μαζί. Εξαρτάται τι ερωτεύεσαι κάθε φορά. Σε άλλη ηλικία ερωτευόμαστε κορμιά, σε άλλη ψυχές, σε άλλη πάθη, ελαττώματα. Πρέπει να είμαστε διαφορετικοί. Να υπάρχει υγεία στη σχέση από το ερωτικό κομμάτι μέχρι και το διάλογο».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στην καθημερινότητά σας;

«Κάθε μέρα κοιτάζω να είναι καλά τα παιδιά, η μητέρα μου, ο άντρας μου και η οικογένεια του αδερφού μου».

Μοναξιά στο σπίτι σαφώς δεν υπάρχει. Μοναχικότητα όμως;

«Επικοινωνούμε με τον Γεράσιμο με τη σιωπή. Δεν μιλάμε πολύ, αλλά έχουμε και οι δύο την ικανότητα να απομονωνόμαστε όντας μαζί. Όταν επιζητώ τη μοναχικότητα, που είναι το δημιουργικό μου μέρος, ναι, την έχω, όπως και όλοι στο σπίτι».

Τι θεωρείτε κακό στη σοουμπίζ;

«Την ίδια τη σοουμπίζ. Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό. Αν μπορώ να καταλάβω από τους Χολιγουντιανούς σταρ, έχει να κάνει με το πόσο αστέρι είσαι, πόσες ταινίες πουλάς και πόσα χρήματα φέρνεις στις εταιρείες. Το θεωρώ πολύ αστείο που συζητάμε για σοουμπίζ στην Ελλάδα. Είναι μικρές οι παραγωγές και το αγοραστικό κοινό. Υπάρχει κάτι, το οποίο εγώ θα ονόμαζα κυνικό θέαμα, το οποίο αφορά την προσωπική ζωή ανθρώπων που ούτε τους ξέρουμε ούτε μας ενδιαφέρουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί πουλάνε. Η σοουμπίζ είναι κάτι πολύ μακρινό από την ελληνική πραγματικότητα».

Τι άνθρωπος είναι η Μπέσυ Μάλφα;

«Σύνθετος, ένας κοινός άνθρωπος με πολλές ανησυχίες. Έχω εξαιρετικά δυνατή αυτοπεποίθηση, πιστεύω στον εαυτό μου, τον αγαπάω. Διαχειρίζομαι σωστά το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έχω διαμορφώσει. Αυτό ήθελα να είμαι αυτό είμαι. Προσπαθώ να το διατηρώ, να είμαι αληθινή, αυθεντική. Να μη σκέφτομαι τι θα νομίσει ο άλλος; Πώς θα με δει; Τι κριτική θα μου κάνει; Δεν έχω τέτοια προβλήματα».

Μετά τη γέννηση του γιου σας ο σύζυγός σας παραμένει ο άντρας της ζωής σας;

«Και οι δύο. Είναι σαν να έχω γεννήσει τον Γεράσιμο. Όταν το είδα, είπα: Παναγιά μου, γέννησα τον Γεράσιμο. Είναι όμοιοι. Ο άντρας της ζωής μου είναι: ο Γεράσιμος, ο πατέρας μου και ο γιος μου. Τριάδα ομοούσιος. Έχει και παρακλάδια στον αδερφό μου, που μοιάζει στον πατέρα μου. Αυτό είναι το πρότυπο. Θα βάλω μέσα και τον Στέλιο Μάινα που είναι κουμπάρος μου, γιατί είναι ο επόμενος άντρας που είναι κοντά σ’ αυτό το ιδανικό που έχω φανταστεί εγώ και συνάντησα στον Γεράσιμο, στον πατέρα μου και προσπαθώ να το έχει και ο γιος μου».

Τι γίνεται όταν για χάρη του ρόλου χρειάζεται να κάνετε ερωτική σκηνή με τον κουμπάρο σας, τον Στέλιο Μάινα;

«Είναι πολύ εύκολο αυτό. Εγώ είμαι υποχόνδρια και μικροβιοφοβική. Οι ερωτικές σκηνές δεν είναι το καλύτερό μου. Ως Μπέσυ είμαι περίεργη. Είναι πιο εύκολο να τις κάνεις με έναν άνθρωπο τον οποίο αγαπάς, συμπαθείς, ξέρεις ότι είναι και καθαρός, είναι φίλος, δεν θα σε παρεξηγήσει και δεν θα γίνει κάποιο λάθος. Το χειρότερο που θα σου συμβεί είναι να σε πιάσουν τα γέλια».

Πώς αντιδρά ο σύζυγός σας;

«Με χαρά, του αρέσουν. Δεν το κάνουμε στ’ αλήθεια. Συνήθως τις κλέβουμε. Τα περισσότερα φιλιά δεν είναι πραγματικά».

Ποιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπίτι;

«Αλλάζουμε συνέχεια. Εξαρτάται πώς μας βολεύει, τι υποχρεώσεις έχουμε. Εγώ κάνω μαγείρεμα, καθάρισμα. Ο Γεράσιμος με βοηθάει πολύ. Κάνει τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά, πηγαίνει σούπερ μάρκετ».

Θέλετε να είστε πρωταγωνίστρια, να έχετε το δικό σας κοινό, θέατρο με το όνομά σας;

«Όχι, όχι, όχι! Δεν θέλω τέτοια πράγματα, μακριά από μένα. Μου φαίνεται αηδιαστικό έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Ζητάνε από μένα αυτόγραφο και ζητάνε και από μια ηθοποιό που κάνει αισθησιακές ταινίες. Δεν θέλω να έχω το δικό μου θέατρο, ούτε να είμαι πρωταγωνίστρια. Κάνω υποκριτική και θέατρο για την ψυχή μου και θέλω να αμείβομαι κιόλας. Ποτέ δεν ζήτησα τρελά λεφτά, γιατί θέλω να κάνω τέχνη όσο μπορώ και να υπάρχω στο χώρο όσο αντέχω. Τα μυαλά τα έχω στο κεφάλι μου. Πιστεύω πολύ σ’ εμένα, ξέρω ποια είμαι. Στα έργα που γράφω και ανεβάζω ο δικός μου ρόλος είναι ο μικρότερος και δεν με ενδιαφέρει να είμαι πολλή ώρα επάνω στη σκηνή. Να με λατρέψουν κι άλλο; Ποιοι; Αυτοί που νοιάζονται αν έχουν φουσκωτά χείλια, να κάνουν μπότοξ στη μούρη τους άντρες, γυναίκες, να οδηγούν τζιπ και να φοράνε επώνυμο σώβρακο; Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εμείς μελετήσαμε Σωκράτη, Πυθαγόρα, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Ηρόδοτο. Δεν θέλω να έχω σχέση με αυτόν τον νεοελληνοαμερικανισμό που κυκλοφορεί. Αν ήταν, θα πήγαινα στην Αμερική. Στο L.A. που λένε και οι ψωνάρες. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι Ελληνίδα, αν και ξεχωρίζω ούτως ή άλλως, γιατί είμαι παρμένη, οργισμένη και θυμωμένη. Είμαι ακόμα οργισμένο νιάτο  δεν το έχω αφήσει αυτό. Τη ροκιά μου την έχω διατηρήσει. Οι άνθρωποι που ήταν πρωταγωνιστές και είχαν το δικό τους θέατρο, αυτοί που το έκαναν αυτό κάποτε οδηγούσαν, καθοδηγούσαν, διασκέδαζαν τον κόσμο».

Δεν θα ήταν μια επιβεβαίωση των τόσων κόπων, της διαδρομής σας;

«Γιατί; Αφού με έχω επιβεβαιώσει εγώ η ίδια, με θαυμάζω και με αγαπάω, τι μου χρειάζεται άλλο; Με ενδιαφέρω σαν γνώμη, σαν άποψη. Πιστεύω σ’ εμένα. Δεν μου λείπει κάτι. Ποια υστεροφημία; Θα τα πάρεις μαζί σου;».

Αυτή τη στιγμή τι έχετε ερωτευτεί στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση;

«Τα πάντα. Είναι ένας πολύ ερωτεύσιμος άνθρωπος. Τον θαύμαζα ως ηθοποιό και ερωτεύτηκα καταρχήν την υποκριτική του ικανότητα. Γοητευτικός άντρας. Στην αρχή μας ένωσε η φιλία. Η ψυχή του είναι διαμάντι αλλά και έχει έρθει να εκπληρωθεί σε αυτόν τον κόσμο μ’ ένα σαρκίο εξαιρετικά γοητευτικό και σέξι. Οπότε, τον θαυμάζω και είμαι ερωτευμένη μαζί του».

Θα θέλατε να έρθει τέταρτο παιδί στη ζωή σας;

«Ναι, πάρα πολύ. Θα ήθελα να έχω και τέταρτο παιδί, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω οικονομικά και οργανικά. Αισθάνομαι ότι μεγάλωσα, το σώμα μου δεν είναι τόσο δυνατό όσο ήταν. Έπιανα την πέτρα κι έβγαζα ζουμί. Τώρα έχει να κάνει με την κούραση, με το αν μπορώ να μείνω ξάγρυπνη όλη νύχτα, κάτι που έκανα στα νιάτα μου και μετά πήγαινα για δουλειά. Για να ζήσω αυτά τα παιδιά πρέπει να δουλεύω. Είμαστε και οι δύο ηθοποιοί και δεν υπάρχει κάτι μόνιμο. Εξακολουθεί να υπάρχει αϋπνία, καθώς δεν κοιμόμουν ποτέ. Δεν έχω πια τις αντοχές να μην κοιμάμαι και να τρέχω πίσω από ένα μικρό παιδί. Όταν ξεκουραστώ λίγο, γιατί θέλω να ξεκουραστώ από το μικρό, που ακόμα το μεγαλώνω. Σκεφτόμασταν με τον Γεράσιμο ότι αν είχαμε χρήματα, θα θέλαμε να προσθέσουμε ακόμα ένα μέλος στην οικογένειά μας».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ