Μιχάλης Χατζηγιάννης: Νέα εμπλοκή & τρεχάματα με την εφορία | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
11:56
27/9/2016

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Νέα εμπλοκή & τρεχάματα με την εφορία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να δικαίωσε πρόσφατα το Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011 όμως τα μπλεξίματα με την εφορία δεν σταματούν εδώ για το γνωστό τραγουδιστή. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, στην απόφασή του το διοικητικό δικαστήριο αποσαφηνίζει απλώς ότι τα ποσά που εμβάσθηκαν στην Κύπρο το 2010 δεν αποκτήθηκαν εκείνη τη χρονιά, αλλά «είναι προϊόν της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη» από τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ο Χατζηγιάννης όμως, πρόκειται να ελεγχθεί φορολογικά για κάθε έτος από το 2000 έως το 2012, για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην Εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αν ο τραγουδιστής δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει και μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων της Κύπρου τη διετία 2010-2011!

Οριστικό τέλος στην περιπέτειά του με την Εφορία θα δοθεί μόνο εάν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καταφέρει να καλύψει τα συγκεκριμένα ποσά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ