Μάρκος Σεφερλής: Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος παίρνει θέση για την κόντρα του με την Έλενα Ακρίτα | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
13:19
3/12/2018

Μάρκος Σεφερλής: Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος παίρνει θέση για την κόντρα του με την Έλενα Ακρίτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο γνωστός συγγραφέας και κριτικός θεάτρου έχει μιλήσει επανειλημμένα με επαινετικά λόγια για τον Έλληνα κωμικό.

Η κόντρα που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον Μάρκο Σεφερλή και την Έλενα Ακρίτα "μαίνεται" και όπως φαίνεται, θα έχει συνέχεια και τώρα, παίρνει θέση σε αυτή ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε χαρακτηρίσει τον Έλληνα κωμικό ως "τον τελευταίο των μεγάλων".

Στην εφημερίδα Εspresso μίλησε ο γνωστός Έλληνας κριτικός θεάτρου στο ίδιο μήκος κύματος.

Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πολυ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη. Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο.

 

Ο δημοσιογράφος ζήτησε την άποψή του σχετικά με τη φράφση "ήθος του trash" που αποδόθηκε στον Μάρκο Σεφερλή και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος υπήρξε κάθετος:

Σε καμία περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Καταρχήν ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του εξάλλου είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν.

 

Τέλος, σχολιιάζοντας το αν το κείμενο της Έλενας Ακρίτα, που περιείχε την αρχική της τοποθέτηση συνιστά κριτική ή όχι, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, εξήγησε ότι "Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος".

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, να υπογραμμίσουμε ότι και η Έλενα Ακρίτα ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι είναι κριτικός θεάτρου ή κινηματογράφου. "Είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος και έχω άποψη". δήλωσε με πάθος. Μέχρι εκεί!


 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ