Κώστας Σπυρόπουλος: Η επίσημη απάντηση στις καταγγελίες που δέχτηκε | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
17:35
29/1/2021

Κώστας Σπυρόπουλος: Η επίσημη απάντηση στις καταγγελίες που δέχτηκε

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης απάντησε μέσω στου δικηγόρου του.

Από το πρωί που δημοσιεύτηκε, η κοινή ανακοίνωση των ηθοποιών Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά μέσω της οποίας κατηγορούν τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση έχει προκαλέσει μέγα σάλο και κύμα συμπαράστασης προς τις τρεις ηθοποιούς, ενώ με την ώρα προστείθενται κι άλλα ονόματα πλάι στα δικά τους.

Πριν από λίγη ώρα, είχαμε την πρώτη επίσημη αντίδραση στα όσα συνέβησαν από τον δικηγόρο του Κώστα Σπυρόπολου, Αλέξη Στεφανάκη.


Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».
Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη». Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.
Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.
Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ