Η Ζέτα Δούκα καλεί σε υπογραφές για να καθιερωθεί ο όρος γυναικοκτονία | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
20:09
3/8

Η Ζέτα Δούκα καλεί σε υπογραφές για να καθιερωθεί ο όρος "γυναικοκτονία"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δες την ανάρτηση με την οποία καλεί για υπογραφές σε καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου "γυναικοκτονία".

Μέσω μιας ανάρτησης της στο Instagram, η Ζέτα Δούκα καλεί τον κόσμο να υπογράψει σε καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου "γυναικοκτονία", με αφορμή τις δυο πολύ πρόσφατες γυναικοκτονίες στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

Νατάσα Μποφίλιου για συναυλία στον Πλαταμώνα: "Κυλούσαμε προς τα πίσω, χρειάστηκα φάρμακο για να παίξω"

 

Η καμπάνια έχει δημιουργηθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Strong-Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και σκοπό έχει την επίσημη αναγνώριση του όρου "γυναικοκτονία".

Στη λεζάντα της ανάρτησης της, η Ζέτας Δούκα έγραψε:

"Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση μιας ακόμη γυναικοκτονίας, ενός εγκλήματος δηλαδή που το θύμα είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και επειδή κάποιος άνδρας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να της αφαιρέσει τη ζωή. Ο όρος "Γυναικοκτονία" δεν έχει καθιερωθεί ούτε αποτυπωθεί από την κοινωνία και την δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει και για τις διαστάσεις που έχει πάρει. Γι’ αυτόν το λόγο, το @strongme_woman έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα. Μπες στο σύνδεσμο που θα βρεις στο προφίλ του @strongme_woman και ψήφισε για την νομική κατοχύρωση του. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ