Η Τζένη Καρέζη ξανθιά στην αγκαλιά του Διονύση Παπαγιαννόπουλου - Μια σπάνια φωτογραφία | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
9:01
12/8/2021

Η Τζένη Καρέζη ξανθιά στην αγκαλιά του Διονύση Παπαγιαννόπουλου - Μια σπάνια φωτογραφία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κι όμως, η πανέμορφη μελαχρινή γυναίκα με τα πιο διάσημα γαλάζια μάτια του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ξανθιά.

Λέγεται ότι "δάκτυλος" της Αλίκης Βουγιουγκλάκη έκανε μελαχρινή την Τζένη Καρέζη εκείνη την εποχή καθώς η πρώτη θεωρούσε ότι δεν χωρούσε δυο ξανθιές ο χώρος του κινηματογράφου που εκπροσωπούσαν οι δυο τους.

Μπορεί να μην είναι πολλές, όμως υπάχουν φωτογραφίες ντοκουμέντα από την εποχή εκείνη, όταν η Τζένη δεν είχε γίνει ακόμη η εντυπωσιακή μελαρχρινή γυναίκα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε όλοι.

Ξανθιά εμφανίστηκε αρχικά στο πλευρό του Διονύση Παπαγιαννόπουλο στη θεατρική παράσταση "Ένα κουτό κορίτσι" του Ι.Καμπανέλλη που ανέβηκε το 1963 στο Μετροπόλιταν, από όπου και η ναζιάρικη πόζα στην αγκαλιά του Διονύση Παπαγιανόπουλου που είδαμε στο blog της Ελενας Λυμπέρη με την εξής λεζάντα:


Μια αλλιώτικη ξανθιά Τζένη Καρέζη στο θεατρικό έργο «Ένα Κουτό Κορίτσι» το 1963 μαζί με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. «Πραγματικά κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί του, ειδικά στη σκηνή, ήμουν ευτυχισμένη. Έχει πολλά να διδαχθεί κανείς από τον Νιόνιο- το Νιονιό μου όπως τον έλεγα. Όλα αυτά τα χρόνια τον θαύμαζα και τον αγαπούσα. Και έπειτα ήρθε η συνεργασία μας στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» όπου πραγματικά τον ερωτεύθηκα με πάθος» είχε πει η Τζένη Καρέζη στη δεκαετία του 70 για τον ηθοποιό που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς «μπαμπάδες» της.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ