Γνωστή ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες από τη Συρία! | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
15:25
6/4/2016

Γνωστή ηθοποιός φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες από τη Συρία!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γνωστή ηθοποιός της τηλεόρασης, είναι μία από τους δεκάδες Έλληνες, τους οποίους το δράμα των προσφύγων δεν τους άφησε ασυγκίνητους, ανοίγοντας το σπίτι τους για εκείνους.

Ο λόγος για τη Δώρα Χρυσικού, η οποία εξήγησε στην εκπομπή "Τα Καλημερούδια" γιατί αποφάσισε να φιλοξενήσει στο σπίτι της δύο νεαρούς πρόσφυγες από τη Συρία. Η ίδια είναι ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και διηγήθηκε στην κάμερα τις προσωπικές ιστορίες των δύο φιλοξενούμενων της.

 «Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει εμείς που έχουμε ανοίξει τα σπίτια μας, πολύ περισσότερο από ότι αυτοί οι άνθρωποι. Άρχισα να δραστηριοποιούμαι στην πέτρινη αποθήκη του Πειραιά κάνοντας τις βραδινές βάρδιες. Γνωρίστηκα με τα παιδιά που φιλοξενώ, με τον Ραχίν και τον Χασάν» λέει αρχικά η ηθοποιός.

 

Και συνεχίζει: «Ο Ραχίν είναι ένα 20χρονο αγόρι το οποίο δούλευε σε μία αμερικανική εταιρεία και ουσιαστικά προσεγγίστηκε από τους Ταλιμπάν για να τους βοηθήσει και αρνήθηκε και δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κι έτσι έφυγε.

Ο Χασάν είναι ένα παιδί μιας μάλλον μεγαλοαστικής οικογένειας της Συρίας που σπούδαζε στον Λίβανο Ιστορία και όταν γύρισε στο σπίτι του το βρήκε κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο και τους δυο του γονείς νεκρούς.»

Η ηθοποιός δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση της on camera: «Συγγνώμη για την συγκίνηση, νομίζω ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτό το πράγμα, μετά του είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει τη ζωή του με τον τρόπο που τη συνέχιζε. Νιώθω απόλυτα ασφαλής, είναι χαρά μου να τους έχω εδώ. Περνάω πάρα πολύ ωραία.», είπε

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ