Ελεονώρα Μελέτη: Η αποκάλυψη για τον εκφοβισμό που δέχτηκε και το συμβόλαιο σιωπής που υπέγραψε | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
11:22
14/8/2021

Ελεονώρα Μελέτη: Η αποκάλυψη για τον εκφοβισμό που δέχτηκε και το συμβόλαιο σιωπής που υπέγραψε

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σάλο έχει προκαλέσει συνέντευξη που έδωσε η ελληνίδα δημοσιογράφος.

Στο περιοδικό ΟΚ μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη και μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) αποκαλύπτοντας μια δική της εμπειρία.

Η είδηση αναπαράχθηκε αμέσως και, ύστερα από τα πάμπολλα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε, η δημοσιογράφος προχώρησε σε μια επεξηγηματική ανάρτηση, μέσω της οποίας συμβούλευσε τον κόσμο σχετικά με το τι μπορεί -και πρέπει- να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ιδού όλα όσα έγραψε με την ανάρτησή της να έχει γίνει viral

Στη συνέντευξη μου σήμερα στο @okmagazinegr έθιξα το θέμα του mobbing ( εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.
Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς Με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομα του. Και σας απαντώ.
Γιατί δεν μπορώ.
Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. ( είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι αυτό)
Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.
Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω , πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστης) ακόμα κ αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι ‘ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.
Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.
Να μην τους φοβάστε.
Να τους λυπάστε.
Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.
Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing
( η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής «μεσάνυχτα»
Κ την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ! 🥰)

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ