Ελένη Μενεγάκη: Ποιο είναι το δώρο που κάνει κάθε χρόνο στον εαυτό της | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
13:17
29/9/2016

Ελένη Μενεγάκη: Ποιο είναι το δώρο που κάνει κάθε χρόνο στον εαυτό της

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει ανανεωμένη στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha μετά από τρεις μήνες διαλείμματος και παρά τις πυρετώδεις προετοιμασίες, η λατρεμένη παρουσιάστρια συμμετείχε  για τέταρτη χρονιά στην καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder. 

Στην ερώτηση για το «ποια είναι η μία δράση κατά του καρκίνου του μαστού που θα θέλατε περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν, μέσα από αυτή την καμπάνια;», η Μενεγάκη απάντησαν:

«Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα ήθελα  κάθε γυναίκα να κάνει κάθε χρόνο την ενδεδειγμένη  προληπτική εξέταση μαστών με βάση την ηλικία της και να μην το αμελεί.  Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές 'ξεχνιόμαστε' ή το παραμελούμε.» 

 

Και συνεχίζει:

«Γι’ αυτό αν κάθε χρόνο η ημέρα των γενεθλίων μας γίνει η ημέρα που είτε κάνουμε τον προληπτικό μας έλεγχο είτε κλείνουμε το ραντεβού μας με το γιατρό μας,  μπορούμε να το πετύχουμε.  Κάτι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνει το Άλμα Ζωής είναι: Η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κάνουμε κλινική εξέταση στον μαστό μας είναι ο χειρουργός μαστού. Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο.»

Τέλος, αποκαλύπτει «ποια είναι η δική της δράση όμως κατά του καρκίνου του μαστού»:

«Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου  και  προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!»

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ