Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ:«Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κοροναϊό. Εμείς οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους» | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
19:05
20/4/2020

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ:«Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κοροναϊό. Εμείς οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για όλα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα μίλησε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. 

Η σπουδαία βυζαντινολόγος αναφέρθηκε στο διαφορετικό Πάσχα του 2020 εν μέσω του κοροναϊού. Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, έστειλε  το δικό της ελπιδοφόρο μήνυμα το οποίο πρέπει να διαβαστεί από όλους: «Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κοροναϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους».

Στη συνέχεια η κυρία Αρβελέρ αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα και τον εγκλεισμό του πληθυσμού στο σπίτι: «Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το Πάσχα η σπουδαία ιστορικός είπε: «Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».

Το μήνυμα της κλείνοντας: «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

Γιώργος Μουλάς

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ