Έφτασε μέχρι στην Κυπριακή Βουλή η συνέντευξη του Σφακιανάκη! | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:11
15/3/2016

Έφτασε μέχρι στην Κυπριακή Βουλή η συνέντευξη του Σφακιανάκη!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Απίστευτες αντιδράσεις έχει προκαλέσει την Κύπρο η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη, που προέβαλε το ΡΙΚ, κι έχει να κάνει κυρίως με τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες. Στην επίμαχη συνέντευξη, ο τραγουδιστής χαρακτηρίζει ως “ριψάσπιδες” τους πρόσφυγες, που έρχονται για... “να βιάσουν την πατρίδα μας”!

 

«Το κόλπο είναι στημένο και έρχονται ορδές ανθρώπων οι οποίοι ''βιάζουν'' την πατρίδα μας», είπε ο τραγουδιστής και τόνισε: «Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εγώ τους έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Είναι απίστευτο αυτό που είδα».


 

 

Οι αντιδράσεις στην Κύπρο ήταν άμεσες κι έντονες. Το ΑΚΕΛ, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει στη Βουλή το θέμα της προβολής της συνέντευξης.

«Η κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης. Και καταλήγει για την απόφαση του ΡΙΚ να προβάλλει κανονικά τη συνέντευξη, ότι η κρατική τηλεόραση επέμεινε στην προβολή «των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή».

 

Καυστικό ήταν και το σχόλιο του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, στο Twitter. «Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ