Αποζημίωση 28.000 ευρώ για την Κέιτ Γουϊνσλετ | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
15:06
4/11/2009

Αποζημίωση 28.000 ευρώ για την Κέιτ Γουϊνσλετ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Γουϊνσλετ (Kate Winslet) κέρδισε αποζημίωση ύψους 25.000 στερλινών (περίπου 28.000 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμιση από βρετανική εφημερίδα.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Γουϊνσλετ (Kate Winslet) κέρδισε αποζημίωση ύψους 25.000 στερλινών (περίπου 28.000 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμιση από βρετανική εφημερίδα.

Η 34χρονη ηθοποιός κέρδισε την μήνυση που είχε υποβάλλει για ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, το οποίο ανέφερε ότι η ηθοποιός είχε πει δημοσίως ψέματα για το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί.


Η 34χρονη ηθοποιός, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Σφραγισμένα Χείλη", είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρίας Associated Newspapers, που εκδίδει την εφημερίδα Daily Mail.

Τον Ιανουάριο η εφημερίδα κυκλοφόρησε με δημοσίευμα το οποίο έφερε τον τίτλο: "πρέπει η Κέιτ Γουϊνσλετ να κερδίσει Όσκαρ ως η πιο ενοχλητική ηθοποιός στον κόσμο;".

Το δημοσίευμα διέψευδε τους ισχυρισμούς της Γουϊνσλετ ότι δεν πηγαίνει στο γυμναστήριο, αλλά γυμνάζεται στο σπίτι της για περίπου 20 λεπτά την ημέρα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η ηθοποιός προφανώς έχει δουλέψει σκληρά για το σώμα της.

Η δικηγόρος της γνωστής ηθοποιού και συντρόφου του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες (
Sam Mendes), Ρέιτσελ Άτκινς (Rachel Atkins
), δήλωσε ότι το δημοσίευμα, το οποίο συνοδευόταν από πολλές γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού από διάφορες ταινίες, ήταν προσβλητικό και αναληθές και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

"Η ενάγουσα έχει συχνά υποστηρίξει το δικαίωμα των γυναικών να αποδεχτούν την εικόνα τους και με το να κατηγορείται ότι προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό, οι εναγόμενοι της προκάλεσαν μεγάλη δυσαρέσκεια".

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ