Αλίκη Βουγιουκλάκη - 1967: Όταν η εθνική μας Star έγινε κούκλα σπάζοντας ρεκόρ πωλήσεων! [Φωτογραφία] | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
10:30
24/5/2019

Αλίκη Βουγιουκλάκη - 1967: Όταν η εθνική μας Star έγινε κούκλα σπάζοντας ρεκόρ πωλήσεων! [Φωτογραφία]

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι κι αν έχουν περάσει 23 περίπου χρόνια από το θάνατο της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν έχει φύγει στιγμή από κοντά μας. 

Το 1967 η εθνική Star της Ελλάδας με πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας παιχνιδιών El Greco γίνεται κούκλα με αφορμή βεβαίως τόσο το αστραφτερό της πρόσωπο όσο και την τεράστια αγάπη που εισπράττει από τα παιδιά. 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Γιώργος Βακάκης αντιλαμβανόμενος την απήχηση της Αλίκης της προτείνει το εν λόγω εγχείρημα για το οποίο η ίδια ζητάει ένα τεράστιο ποσό  στο οποίο όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί η εταιρεία.  Η Αλίκη αποδέχεται να μειώσει την αμοιβή της και έτσι η κούκλα Αλίκη γίνεται πραγματικότητα… Τα μοντελάκια της κούκλας θα σχεδιάσει ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Jean Desses. 

Δείτε ακόμη: Eurovision 2019: Αυτή τη θέση παίρνει η Τάμτα μετά την διόρθωση ενός ανθρώπινου σφάλματος!

Ο Άρης Λουπάσης μοιράστηκε μέσω instagram το υλικό κι εμείς μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες.

Την δεκαετία του '60 η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών El Greco μετά από μία επιτυχημένη σειρά από λουτρινα ζωάκια, επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριοτητες της και στο κομμάτι της παιδικής κούκλας. Επιδιώκει να βρει ένα πρόσωπο που θα καταφέρει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του προϊόντος στην αγορά και τι καλύτερο από το δημοφιλεστερο και πιο αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και κυρίως στα μικρά παιδιά, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πάντα μπροστά από την εποχή της σε όλα τα επίπεδα, είχε το χάρισμα με ότι είχε ασχοληθεί να το κάνει μόδα και μια μόνο δήλωση ή φωτογραφία της με κάποιο προϊόν, ήταν ικανή να το φτάσει στην κορυφή της αγοράς. Η ίδια είχε γνώση της δύναμης της και προσπαθούσε σε κάθε συμφωνία να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η αρχική συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία λόγω των οικονομικών της απαιτήσεων δεν έφερε αποτέλεσμα, στην πορεία όμως αποδέχτηκε την πρόταση για μια κούκλα με το όνομα και τα χαρακτηριστικα της. Επειδή η εταιρεία στην Ελληνική μονάδα δεν είχε ακόμη τα απαραίτητα μηχανήματα, το πρόσωπο της κούκλας φτιάχτηκε στην Ιταλία και το υπόλοιπο στον εργοστάσιο στην Ελλάδα. Για να τελειοποιησει το προϊόν της, προτείνει στον διάσημο σχεδιαστή Γιάννη Ντεσε (Jean Desses-φωτο) που ήταν και από τους αγαπημένους της Αλικης, να ράψει ρούχα υψηλής ραπτικής στην κούκλα, εμπνευσμένα από το στυλ αλλά και τα θεατρικά της ρούχα. Ένας σπουδαίος σχεδιαστής με πελάτισσες μεγάλες μορφές της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, ο "Βασιλιάς της μουσελινας" οπως τον αποκαλουσαν και ο δημιουργός που ανακάλυψε τους Valentino και Guy Laroche. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, οι κούκλες βγήκαν στην αγορά το 1967 και έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστες. Άλλη μια πρωτιά της και ήταν απόλυτα φυσικό καθως πάντα υπήρξε η πρώτη των πρώτων..

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ