Αλέξανδρος Βέλιος: Τι έδειξαν τα αποτελέσμαστα των τοξικολογικών εξετάσεων | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
13:42
16/12/2016

Αλέξανδρος Βέλιος: Τι έδειξαν τα αποτελέσμαστα των τοξικολογικών εξετάσεων

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 4 Σεπτεμβρίου έχοντας στην ουσία προαναγγείλει πολύ νωρίτερα τον θάνατό του, προκαλώντας έτσι και εισαγγελική παρέμβαση για την εκταφή της σωρού ώστε να διευκρινιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν τελικά στον θάνατό του.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δόθηκαν στη δημοσιότητα και φανερώνουν ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου επήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων.

Ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε εξαιτίας της ανίατης ασθένειας και επίσπευσε το μοιραίο. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι πήρε συνειδητά μεγάλη ποσότητα χαπιών που προκάλεσε τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προαναγγελία από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Βέλιο του θανάτου του αλλά και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αυτή ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε διαταχθεί η εκταφή της σορού του παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ