Ακυρώθηκε οριστικά η δημοπρασία του Μάικλ Τζάκσον | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
12:08
16/4/2009

Ακυρώθηκε οριστικά η δημοπρασία του Μάικλ Τζάκσον

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η συναισθηματικές αντιδράσεις των θαυμαστών του, έκαναν τον Τζάκσον να αλλάξει γνώμη.
Η συναισθηματικές αντιδράσεις των θαυμαστών του, έκαναν τον Τζάκσον να αλλάξει γνώμη.
Η περιβόητη δημοπρασία με τα προσωπικά αντικείμενα του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ακυρώθηκε όπως επιβεβαίωσε ο οίκος που την είχε αναλάβει.

 

Η περιβόητη δημοπρασία με τα προσωπικά αντικείμενα του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ακυρώθηκε όπως επιβεβαίωσε ο οίκος που την είχε αναλάβει.

Ο Μάρτιν Νόλαν (Martin Nolan), γενικός διευθυντής τoυ οίκου Τζούλιενς (Julien's Auctions), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η πολύαναμενόμενη δημοπρασία ματαιώθηκε μετά από συμφωνία με τη δικηγορική ομάδα του εκκεντρικού ποπ σταρ.

Η διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον προσπαθούσαν εδώ και καιρό να σταματήσουν τη δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για τις 22-25 Απριλίου, παρότι αρχικώς είχαν εγκρίνει την πώληση σε συνεργασία με τον οίκο Τζούλιενς. "Μπορώ να σας πω ότι και τα δύο μέρη συμφώνησαν σήμερα να μην προχωρήσουν στη δημοπρασία στις 22 Απριλίου", ανακοίνωσε ο Νόλαν: "Η συλλογή θα παραμείνει ανέπαφη και θα επιστραφεί στον Μάικλ Τζάκσον και στην εταιρεία παραγωγής του".

Ένα γάντι από κοστούμι του Τζάκσονδιακοσμημένο με κρύσταλλα Σβαρόφσκι.
Ένα γάντι από κοστούμι του Τζάκσον διακοσμημένο με κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά ο Νόλαν είπε ότι και οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες.

Τα περισσότερα από 1.300 αντικείμενα που επρόκειτο να δημοπρατηθούν, ανάμεσα στα οποία μια Ρολς Ρόις (Rols Royce) ειδική παραγγελία και μια ντουζίνα κοστούμια από συναυλίες του "βασιλιά της Ποπ", αναμένονταν να αποφέρουν εκατομμύρια έσοδα.

Η συλλογή που προβάλλονταν σε δημόσια έκθεση, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των θαυμαστών του Τζάκσον, αλλά και πολλών συλλεκτών.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Νόλαν, η μεταστροφή του Τζάκσον οφείλεται στις αντιδράσεις των θαυμαστών του. "Υπήρξαν τόσο έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις από τους θαυμαστές του, ιδιαίτερα για τα αντικείμενα της Νέβερλαντ (Neverland) - σ.σ. της βίλας που συνδέθηκε με το σεξουαλικό σκάνδαλο παιδοφιλίας εναντίον του σταρ, το οποίο τον έκανε να μην επιστρέψει ποτέ εκεί- που ώθησαν τον Τζάκσον να συνειδητοποιήσει το επίπεδο της αφοσίωσης που του είχαν. Μπορεί οι υποψήφιοι αγοραστές να απογοητευτούν από τις εξελίξεις, αλλά σίγουρα ο πολύς κόσμος θα χαρεί, καθώς όλη η συλλογή θα εκτεθεί σε μουσείο". Ο Νόλαν δεν διευκρίνισε πού δημιουργηθεί το μουσείο.

Ο Τζάκσον, που κυριάρχησε στον κόσμο της Ποπ τη δεκαετία του '80 με τα άλμπουμ του όπως το "Thriller" και το "Bad", είχε ουσιαστικά εξαφανιστεί από τα μουσικά δρώμενα μετά τη "Δίκη του Αιώνα" στην Καλιφόρνια πριν τέσσερα χρόνια.

Τελευταία όμως, ετοιμάζεται να επιστρέψει με μια σειρά συναυλιών στο Λονδίνο τον ερχόμενο Ιούλιο, τα εισιτήρια για τις οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ